FOOD BOUTIQUE | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
16532
home,page-template-default,page,page-id-16532,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

 TEN, KUR PUODAS PAŽINO KULINARINĘ ŠIZOFRENIJĄ

Nuo kada spanguolės tolygu kisieliui? Karštas spanguolių sidras - paskutinis ir bene įspūdingiausias mano kitokių Kalėdinių gėrimų receptas. ...

Gaivus ir gazuotas. Užuot eilinį kartą ant stalo pateikę limonadą, paruoškit Kalėdinį punčą, kuris ne tik skanus, bet ir efektingai atrodo. ...

Traškus kukurūzų krepšelis, saldžiai gaivus mango ir avokado įdaras bei sultingos krevetės. Geriausias receptas nuo šlapios ir tamsios Lietuviškos žiemos. ...

Ant skrebučio užsidedi išsilydžiusio sūrio, padaže skendančią slyvą, kelis salotų lapelius..Taip slyvas gaminu jau seniai, bet nenorėjau su jumis dalintis....

Ir namus papuošti, ir kostiumus paruošti ir dar užkandžius pagaminti? Kaip viską suspėti?! Šiuos žaismingus Halloween'o macarons pasidarysite greitai ir paprastai. ...

Turbūt įžeisčiau pasakodama, kas yra gnocchi (niokiai)? O esat ragavotę rožinės flomasterių spalvos gnocchi su burokėliais ir rikota? Tai papasakosiu apie juos....

Šiandien namuose karaliauja klasika - sviestinių trupinių pyragas Crumble su obuoliais. O kad būtų įdomiau, pagardinau jį anyžiumi ir sūdytom pistacijom....

Purpurinis risotto su juodais ryžiais ir baravykais. Jis ne tik įspūdingai atrodo, yra žiauriai skanus, bet ir labai maistingas!...

Cukinijų duona skoniu ir tekstūra labiau primena  pyragą. Tad puikiai tiks pusryčiams, įsidėti į darbą ar pasimėgauti vakare prie arbatos....

Pirmą kartą per beveik 5 metus drauge, pamačiau savo vyrą slapta nulaižant lėkštę! Manau, tuom viskas ir pasakyta apie šios uogienės skonį...

Būtina išmėginti! Paprastai paruošiami, sveiki ir nepakartojamai skanūs blyneliai. Visa paletė gėrio! Veganiški purūs blyneliai įtiks kiekvienam ...

Tom Kha - Tailando ir Laoso kulinarinė dovana pasauliui. Rūgščiai aitrus kokosinės sriubos skonis niekada nenuvils....

Šiaip kynvos skonio nekenčiu. Bet šis receptas!.. Bolivinės balandos kartumas išnyko, o aš turiu gabalėlį rojaus stiklinėje. Rimtai, tokį reikalą norėčiau valgyti gulėdama hamake po palme negyvenamoj saloj....

Šie ledai savo išvaizda nustebins ir mažus, ir didelius valgytojus. Be to, suaugusieji gali pasigaminti arbūzines ledų margaritas ir jie taps tikra vakarėlio atrakcija....

Ši sriubos versija tikras išsigelbėjimas skubant, kai į tave įremtas alkanas suirzęs žvilgsnis....

Tibete šios uogos vertinamos kaip energijos ir gyvybingumo šaltinis, balansuojantis Chi energiją....

Akstyvą vasarą tarp margai pražydusios pievos vis dar pūpso geltoni ramybės kupsteliai. Paprastai dėmesio jie neprikausto - eilinė lauko gėlė.......

Anyta nudžiugino, kad šiltnamyje jau laukia ir užaugę špinatai, tad bėgau jų nuskabyti - dar naktį nušals. Gerai, kad mūsų spintelėje visada laukia batatai, nes metas kišui....

Iš tiesų, cukinijas puikiai galima valgyti ir termiškai neapdorojus, bet šį kartą turėjau nuo pusryčių likusios bolivinės balandos. ...

Šie sumuštinukai man asocijuojasi su grįžtančia meile sau. Mėgavausi jais tyloje. Viena. Betvarkėje....

Tikėjausi madingo žalio atspalvio, o Wasabi tik prigesino ryškią geltoną naminio majonezo spalvą. Užtat skonyje išraiškingumo tikrai netrūko....

Artėjant Velykom natūraliai pradėjau gaminti daugiau patiekalų iš kiaušinių. Šis patiekalas puikiai tiks sveikesniems ir maistingiems savaitgalio pusryčiams. ...

Visad maniau, jog tai tiesiog sveikesnė bulvė ir nieko ten ypatingo jos skonyje neatradau. Šį kartą labai nustebau, kai paragavus sriubos jautėsi saldumas. Pasirodo kovo - balandžio mėnesiais topinambai skaniausi, nes fruktozės koncentracija didžiausia....

Vietnamietiški suktinukai yra superinis užkandis, ieškantiems sveikesnės alternatyvos. Bet to, tai puikus būdas sunaudoti užsilikusius produktus (ypač, kai namuose neseniai tapęs valgytoju vaikas)....

Triušieną perkame išskirtinai laimingą, tokią, kur visą gyvenimą ganosi vaivorykštės papėdėje, kas vakarą stebi auksinius saulėlydžius ir įmerkę nosytes į rasotą žolę nekantriai laukia aušros. ...

Šiandien dėdamasis turbūt 4 gabaliuką saldžiojo gėrio Andrius burbtelėjo: "iki šiol kolegos prisimena Tą pyragą". O praėjo jau du metai. Ir jie ne šiaip kolegos. Tai kiekvieną dieną praleidžiantys tarp „iausių“ kepinių ir kulinarinių delikatesų kolegos. ...

Šis receptas nuostabus tuom, kad gana paprastai ir nebrangiai pasigaminsite didelį kiekį fantastiškai skanaus japoniško padažo....

Stori, tąsūs, minkšti, ne sausi… Na žodžiu, visa paletė gėrio. Man jie tobuli. Taip dar ir neišdrįsau pati jų iškepti - per daug šventas reikalas. O gal Sviestinicos proga ir aš pagaliau prisiruošiu jais pavaišinti savo šeimyną?...

- Kada yra vadinama "bandelė", o kada "duonelė"? - klausiu vyro. - Na tai bandelė yra bandelė, o duonelė yra duonelė. Kas neaišku? - nuskamba atsakymas. Na tai pristatau: odė Vandutės bandutėms arba Duonelės iš 3 ingridientų....

Labai pamėgau vaisius ir uogas salotose. Matyt šią žiemą ypatingai trūksta vitaminų. Truputėlį "fancy", bet paprasta ir ypatinga. Puikiai tiks Valentino dienai - kai norisi dėmesį sutelktį ne į puodus......

Deficitas, dienos trukmės eilės "prie bananų" liko nostalgiškuose tėvų pasakojimuose (na, neskaitant to trumpo epizodo su Lidl) - nesezoniniai egzotiškiausi produktai laukia pirkėjų netgi Biržų "Ikiuke". ...

Mes savaitgaliais neapsieinam be vėlyvųjų pusryčių su truputį gurmaniškais sumuštinukais. ...

Ką daryt, jei šaldytuve tik nuo Naujųjų metų vakarėlio užsibuvę likučiai? Hmn…Ir dar salierai. ...

Penktadieniai skirti pasimatymams. Šeštadieniais virtuvės vadžias perleidžiu mylimajam. Na o sekmadienį - vėlyvas šeimyninis brunch’as namuose. Būtinai truputėlį nuodėmingas. ...

Dar nei vienas mano "pyragas" nebuvo nušluotas taip greitai. O iš dviejų iki-darželinio amžiaus ragautojų iš viso teko atiminėti, kad "užpakaliai nesuliptų"....

Tikslių kiekių nerašau - mes čia ne krokenbušą kepam - viskas priklauso nuo jūsų skonio ir užsilikusių produktų kiekio. Bet pažadu, bus greitai, paprastai ir skaniai. ...

Šiandien mažajai savo princesei garuose viriau makalainę iš moliūgo, morkos, paprikos ir menkės. Na o daržovių „likučiai“ puikiai tiko mūsų pietums. Ir vaikas laimingas, ir tėvai patenkinti. O svarbiausia - su tokiu patiekalu daug „terliotis“ nereikia....