10 minučių užkandis su kanapių sėklom, avokadu ir ančiuviais | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
18904
post-template-default,single,single-post,postid-18904,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Sumuštiniai su avokadais

10 minučių užkandis su kanapių sėklom, avokadu ir ančiuviais

Sumišusi spoksau į juodą ciabattos kepalą.
Galvoje nenustoja suktis internete matyto “rusiško sushi” vaizdas. Tas, kuriame pavaizduotas lašinio ir juodos duonos suktinukas, apjuostas svogūno laišku.

Tamsios ciabattos skonis neprilygsta juodai duonai, žinoma. Tai tiesiog salyklu dažyta ta pati šviesi itališka duona. Bet natūraliai kyla noras padaryti ką nors įdomaus su silke. Kadangi silkės neturiu, ankčiuviai, manau, bus ne ką blogesnis pakaitalas.

Ištuštėjęs šaldytuvas turi ir savo privalumų – tenka improvizuoti su turimais produktais, o rezultatas neretai nustebina. Taip įvyko ir šį kartą. Labai paprastas užkandis, bet puikiai tarpusavyje derantys produktai.

Solo valgytojui prireiks:

2-3 didesni griežinėliai čiabatos (nebūtinai tamsi)
Avokadas
3-4 ančiuviai aliejuje
Kanapių aliejus
Kanapių sėklos
Pipirai
Česnako skiltelė

Atpjauname kelias riekes duonos, apskrudinam ją orkaitėje keleta minučių, kol plutelė taps traški.
Tuo metu nulupam ir smulkiai supjaustom avokadą (galite išspausti truputį citrinos sulčių, kad spalva išliktų nepakitusi). Sumaišome su kapotais ančiuviais bei keliais šaukšteliais kanapių aliejaus.

Duoną truputį patriname česnaku.
Ant sumuštinių dedame avokado ir ančiuvių masę, pabarstome kanapių sėklomis bei pipirais.

Puikiai tiks vėlyviem savaitgalio pusryčiam! 🙂

P.S. Manau, kad turėtų būti skanu ir naudojant tradicinę lietuvišką duoną, pvz. “Palangos”.
Tik ją apkepčiau keptuvėje.

No Comments

Post A Comment