4 vaflių atspalviai | receptas ir idėjos su kuom pateikti | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
20166
post-template-default,single,single-post,postid-20166,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Vafliai

4 vaflių atspalviai | receptas ir idėjos su kuom pateikti

Vakar šventėm dukros pusantrą jubiliejų.
Ta proga pasiskolinau iš mamos vaflinę ir prikeliau vaflių. Vis svajodavau, kaip jų prigaminsiu, o ji triauškins nesustodama.
Amerikietiškų filmų idilė.

Deja, dukrai jie didelio susižavėjimo nesukėlė. Jai labiau patiko į vaflių „groteles“ smaigstyti pieštuką.

Nėra ko nusimint, ir aš protestuočiau, jei mane pažadintų iš popietės miego, nuvestų skiepytis, o tada prikeptų vaflių.
Tikrai su malonumu sukirs pusryčiam.

Užtat mes atšventėm vakare. Ir buvo proga įrodyti, jog vaflius galima valgyti bet kuriuo paros metu.
Tad vakarienei ant stalo karaliavo šviežių salotų dubuo ir vafliai su 4 skirtingais „topping’ais“.

Vafliu idejos

Apie vaflius

Vafliai
N E R E A L Ū S

Ir ne dėl to, kad pirmą kartą kepiau.
Esu pietavus ne kartą Vaflių namuose ir šie vafliai ne ką prastesni.

Iš išorės traškūs, nors pagulėje suminkštėja. Viduje purūs ir minkšti.
Neutralaus skonio, tad puikiai tiks ir su klevų sirupu ir su ožkos sūriu. Arba su abiem drauge.

Vaflių receptas ir 4 idėjos
Write a review
Print
10 vaflių prireiks
  1. Varškės | 200g
  2. Kefyro | 100ml
  3. Kiaušiniai | 3
  4. Ghee sviestas | 40g
  5. Viso grūdo speltos miltai | 160g (galima pakeisti kvietiniais)
  6. Avižų miltai | 20g (galima pakeisti kvietiniais ar grikių)
  7. Kepimo milteliai | 1 v.š.
  8. Soda | 1 v.š.
  9. Agavų sirupas | 1 v.š. (galima pakeisti cukrumi bei įdėti daugiau, jei norit saldžių vaflių)
Viskas labai paprasta
  1. 1. Varškę išsukam su sirupu ir kiaušiniais. Naudojau blenderį.
  2. 2. Dedame pašildytą sviestą, kefyrą ir išmaišom iki vientisos masės.
  3. 3. Kitame inde sumaišom miltus, kepimo miltelius ir sodą.
  4. Jeigu yra galimybė - persijokit.
  5. 4. Po truputį miltus beriame į skystąją masę ir maišom, kol gausis labai klampi tešla.
  6. 5. Paliekam pailsėti 15min.
  7. 6. O tuo tarpu pasiruošiam vaflinę. Ją galima išpurkšti riebalais, bet nėra būtina.
  8. Dedame po 2 v.š. tešlos ir kepam.
Šįvakar gaminau tokius „topping’us“
  1. 1. Vytintas kumpis, virti putpelių kiaušiniai, garstyčios, rukola.
  2. 2. Ožkos sūris, datulės, graikiški riešutai (vietoj datulių skanu ir džiovintos spanguolės)
  3. 3. Špinatai, pomidorai, ančiuviai, kepintos moliūgų sėklos
  4. 4. Ožkos sūrio užtepėlė (tiks ir Philadelphia), saulėje džiovinti pomidorai, bazilikai (nuo mano palangės;)), kanapių sėklos, tirštas balzamiko padažas
Pastabos
  1. Gavosi 10 storų vaflių. Su vafliais turbūt išvirkščiai nei su blynais - paskutinis prisvilo.
  2. Iš tiesų, ant kiekvieno vaflio dėjau dvigubai daugiau ingridientų nei nufotografuota.
  3. Apart ožkos sūrio. Jo užteko ir 2 vafliam.
TASHA http://tasha.lt/
No Comments

Post A Comment