Agurkai iš Kinijos | Greito rauginimo receptas | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
greitai rauginti agurkai, šviežiai rauginti agurkai, rauginti agurkai, agurkai receptas, kiniški agurkai
20755
post-template-default,single,single-post,postid-20755,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Rauginti agurkai per 15min

Agurkai iš Kinijos | Greito rauginimo receptas

Greitai rauginti agurkai

Šie greitai rauginti agurkai nerealūs! 

Jie turi sūriai rūgštų raugintų agurkų skonį, bet išlieka traškūs. O su visuo kuom užtruksit vos 15 min! Kas gali būt geriau?

Priešistorė:

Pirmoji (ir daugiausiai kartų gyvenime) mano aplankyta šalis buvo Kinija. Buvau 2-jų ir to nepamenu, bet po to vykom ten vėl ir vėl, ir vėl, ir vėl… O tada aš užaugau, ištekėjau, susilaukiau vaiko ir mano kelionės į rytus iš 4 kartų per metus, tapo 1 kartu per 4 metus.

Apie mano paskutinius nuotykius šioje šalyje galite pasiskaityti šiame straipsnyje

Iš esmės, kai šalyje lankaisi labai dažnai, nebežiūri į ją turisto akimis, nebelieka tos stebuklingos auros, pakilios nuotaikos ir vaivorykštės, nutvieksiančios kiekvieną kampą.Ne, visgi vaivorykščių Pekine atsikratyti sunku. Tik pradedi pastebėt atsilupusius jų dažus, aprūdijusius kraštus ir išdaužytas lemputes.

Matai tikrą žmonių gyvenimą, jokio vaizdo pro objektyvą.

Tiesa, tarp tavęs ir šalies atsiranda kitoks, natūralus ryšys. Ji tampa tavo dalimi – visam gyvenimui atmintyje įsirežia spalvos, garsai, kvapai, skoniai. Jie tampa tavo dalimi. 

Kiniją aš išragavau labai gerai. Darbo dieną ten priimta vainikuoti sočia vakariene restorane. Ir dažniausiai vietiniai nori parodyti kuo išskirtinesnes vietas su kuo įdomesniu valgiaraščiu. Nuo rūkytų kiaulės ausų restorane, kurio grindų terariume ropoja aligatorius iki omaro sašimi slaptoje užkandinėje vidury turgaus (beje, kita omaro pusė išdidžiai dedama greta, kad matytūmėte vis dar judančias kojas – čia patiekalo šviežumui parodyti). Žodžiu, daug keistų reikalų teko patirt Pekine, o kas daros už jo ribų…

Bet šiandien ne apie tai. 

Kinijos skonis visai kitoks nei dauguma lietuvių įsivaizduoja. Nors gal ir klystu, kuo toliau, tuo labiau mane stebina mūsų tautiečių gastronominis išprūsimas. Man labiausiai įstrigę fantastiško skonio užpilami makaronai (rimtai, tokių niekur niekur nėra), česnakinės šukutės su stikliniais makaronais, garuose virtos ryžių miltų bandutės su kondensuotu pienu ir šie greitai rauginti česnakiniai agurkai. Niekad nesugalvojau, kad juos galėčiau pasigaminti pati, kol vieną dieną mano brolis (jis irgi širdyje Kinijos pilietis) ėmė ir padėjo ant stalo Kinija kvepiantį dubenį. Ragauju ir nesuprantu: kaip?
O svarbiau – kodėl ne aš juos pagaminau?!

Žodžiu, lengvai ir paprastai išbėrė jis man receptą, o aš likau sėdėt išsprogusiom akim su agurku burnoj. 

P.S. Galerijoje rasite visą gamybos eigą. Ir dar pamatysit, kaip atrodo to mano brolio rankos. :))

Greitai rauginti agurkai
Write a review
Print
3-4 asmenim paragauti prireiks
  1. Agurkai | 0.5 kg (7vnt)
  2. Česnakas | 2 skiltelės
  3. Krapai | ryšulėlis
  4. Druska | 2 didelis vyriški žiubsniai
Viskas labai paprasta
  1. Agurkus supjaustome išilgai pusiau. Brolio patarimas: geriau pjaustyti į 2, o ne 4 dalis - išliks daugiau traškumo.
  2. Sukapojame česnaką, susmulkinam krapus. Kotelių neišmeskite - juos irgi susmulkinkit ir paspauskite peiliu.
  3. Viską sudedam į plastikinę maisto laikymo dėžutę su dangčiu (galima naudoti plastikinį maišelį, bet taip daug patogiau).
  4. Gausiai beriame druskos, uždarome ir 3-4 min kratom.
  5. Būtinai bent 10min įdedam į šaldytuvą ir ragaujam!
Beje, skoniui paįvairinti taip pat tiks
  1. Šlakelis acto
  2. Čilis
  3. Truputis sojos
  4. Žuvų padažas
TASHA http://tasha.lt/
No Comments

Post A Comment