Arbūziniai ledai | TASHA
Paprastai ruošiami arbūziniai ledai ant pagaliuko. Atrodo efektingai, o ir skonis nenuvils tiek mažų, tiek didelių valgytojų.
ledai, arbūzų ledai, ledai su arbūzais, ledai receptas, ledai ant pagaliuko
20578
post-template-default,single,single-post,postid-20578,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
arbūzų ir avokado ledai

Arbūziniai ledai

Jau tampa tradicija savaitgaliais pristatyti naujus naminius ledus.

Nemažai dėmesio sulaukė Chia pudingo ir Jogurtiniai pusryčių ledai, o šiandien dalinuosi naujausiu eksperimentu. Arbūziniai ledai ant pagaliuko savo išvaizda nustebins ir mažus, ir didelius valgytojus.

arbūzų ir avokado ledai

Suaugusieji gali pasidaryti arbūzines šaldytas margaritas. Tiesiog įpilkite truputį tekilos į arbūzų masę. Pateikite juos išskobtame, ledukų pripildytame arbūze ir šie ledai tikrai taps didžiausia vakarėlio atrakcija.

Su rausva dalimi paprasta – naudojau arbūzą, o dėl žalios teko pasukti galvą. Naudojau avokadą dėl spalvos ir mango dėl saldumo. Mango galima keisti bananu, persikais, nektarinais, obuoliais. Taip pat žaliai daliai sukurti tiktų kivis.

Arbūziniai ledai
Write a review
Print
4 porcijom prireiks
  1. Arbūzo minkštimas | 250g
  2. Avokadas | 1vnt., nedidelis
  3. Mango | pusė
  4. Laimo arba citrinos sultys | 1 a.š. (arba pagal skonį)
  5. Klevų sirupas* | 1-2 v.š. (arba pagal skonį)
Viskas labai paprasta
  1. Arbūzui išimam sėklas ir sutrinam blenderiu iki vientisos masės. Jeigu jis nėra saldus, įpilkite klevų sirupo, kol taps patinkančio saldumo (aš dėjau 1 v.š.).
  2. Arbūzo masę supilstom į formeles, kad liktų 1-2 cm nuo viršaus neužpildyti. Pašauname į šaldymo kamerą ~valandai. Svarbu, kad paviršius pradėtų stingti, bet nebūtų sušalęs į ledą. Taip darome tam, kad viršutinis žalias sluoksnis nepaskęstų ir lygiai pasiskirstytų viršuje.
  3. Žinoma, galima pradėti nuo žalio sluoksnio ir tada pilti rausvą, bet vizualinis efektas nukentės.
  4. Avokadą ir mango sutrinam iki vientisos masės. Praskieskite šlakeliu vandens - taip išvengsite tyrės konsistencijos ir ledai tolygiau pasiskirstys paviršiuje.
  5. Įpilam citrinos sulčių ir paragaujam. Jeigu norisi daugiau saldumo, įdedam klevų sirupo.
  6. Atsargiai į ledų formą šaukšteliu dedame viršutinį žalią sluoksnį.
  7. Smeigiame pagaliukus ir pašauname į šaldymo kamerą nakčiai.
Pastabos
  1. *Klevų sirupą keiskite patinkančiu saldikliu
  2. Atminkit, visos formelės skirtingos, tad nurodytais kiekiais naudokitės tik kaip gairėm dėl proporcijų.
TASHA http://tasha.lt/
No Comments

Post A Comment