Auksinė Ciberžolės Latte | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
21769
post-template-default,single,single-post,postid-21769,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Auksinė ciberžolių latte

Auksinė Ciberžolės Latte

Pamenat mano pasižadėjimą dėl superlačių? Tai atėjo laikas jį ištesėti.

Pristatydama Rožinę burokėlių Latte receptą rašiau, jog išmėginsiu visą sąrašą neįprastų gėrimų, kurie visapusiškai lenkia mums įprastą rytinį kavos puodelį.

Taigi antroji sąraše: Auksinė arba Ciberžolės Latte.

 

Auksinė ciberžolių latte tasha gėrimai sveikata

 

Galvojate Auksine ji vadinama dėl savo spalvos?
Vat ir ne – dėl sudėties!

 

Ciberžolė ne tik ryškaus skonio, kūną sušildantis prieskonis. Ji turi ir gydomųjų savybių. 

Be to, jog ciberžolė teigiamai veikia žarnyno, kepenų, tulžies ir inkstų veiklą, šis prieskonis iš organizmo išvalo toksinus. Taip pat, ciberžolė laikoma natūraliu priešuždegiminiu antibiotiku. 
Ja gydomos žaizdos, įkandimai, bėrimai. Taip pat, teigiama, jog ciberžolė turi ir antidepresantinių sąvybių.
Turtinga geležim, kalciu, fosforu ir jodu.
Vitaminai: C; B1; B2; B3. 
Beje, B grupės vitaminai padeda išlaikyti sveiką odą bei raumenų tonusą, stiprina imuninę ir nervų sistemas bei vartojami norint išvengt mažakraujystės (Ačiū Wikipedija).

Trumpai surašau daug gėrio, o plačiau apie ciberžolę jums tikrai papasakos ponas Google’as.

 

Kodėl šiandien pristatau jums būtent
Auksinę Ciberžolės Latte?

 

 

Sako, tikrieji šalčiai mūsų dar laukia. Ir vakar ryte žvelgdama pro apšerkšnijusį langą supratau: nieko nebelaukia – jie jau čia. 

Ta proga nupuošėm eglutę.
Tiesą sakant, nebuvo ką ten ir nupuošinėt – jau per Naujuosius meduoliai susidūrę su smalsiom Nikos rankutėm kapituliavo. Ir tie su molio šarvais galiausiai atsitraukė. 

Tad mum beliko nuraiščiot imbieru kvepiančias kaspinėlius ir surinkti tai, kas liko iš kartoninių namelių.
Tiek tų reikalų.  

Bet po eglute gulėjo pamirštas neišpakuotas prieskonių rinkinukas, kuris ir priminė man apie Super Lattes. Nieko, ko nerasi šiuolaikinės moters lentynoje pirkti neprireiks. O jeigu ir kažko nėra – ingredientų sąrašas paprastas ir randamas daugelyje prekybos centrų. 

Šiandienos gėrimas vadinamas Ciberžolės arba Auksine Latte.

Kupina indiško aromato man ji truputį primena Chai. 

Gėrimą aš susikūriau tokį, kad skonis būtų priimtinas man. Svarbiausi čia migdolų pienas ir ciberžolė, na ir piprų būtų gerai nepamiršti, nes jie padeda įsisavinti kurkuminą, esantį ciberžolėj. O toliau su prieskoniais galite ir paimprovizuoti. 

 

Auksinė Ciberžolės Latte
Write a review
Print
Vienai porcijai prireiks
  1. Migdolų pienas | 1 puodelis
  2. Malta ciberžolė | 1/2 aš
  3. Cinamonas | 1/3 aš
  4. Kardamonas | 2 sėklos (jeigu turite, naudokit maltą)
  5. Šviežiai malti pipirai | ant peilio galo
  6. Medus | pagal skonį
Viskas labai paprasta
  1. Pieną supilam į prikaistuvį, beriame prieskonius (kardamoną patraiškom peiliu), išmaišome.
  2. Kaitinam ant nedidelės ugnies apie 4min. Svarbu šildyti, bet neleisti užvirti.
  3. Supilam į mėgstamą puodelį ir ragaujame.
  4. O jeigu naudosite nesaldintą migdolų pieną - įsidėkite šaukštelį medaus.
Pastabos
  1. Jeigu norite, gėrimą galima suplakti su kavai skirtu pieno putos plakikliu.
  2. Pradžioje galima naudoti mažiau ciberžolės ir kaskart vis didint dozę.
  3. Taip pat čia tiks muskatas, imbieras ir anyžius.
TASHA http://tasha.lt/
No Comments

Post A Comment