Česnakinė druska | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
19863
post-template-default,single,single-post,postid-19863,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
druska su meškiniu česnaku

Česnakinė druska

Kad meškinis česnakas džiugintų ištisus metus, nusprendžiau pasigaminti “antibakterinę” druską.
Verta pasigaminti iš karto didesnį kiekį taikant tokį patį santykį (pvz. 1kg druskos – 100g česnako lapų). Atitinkamai ir džiovinimo laikas prailgės, nes skardoje didesnis kiekis druskos pasiskirstys storesniu sluoksniu.

Food Boutique - laukinė druska-14

  • 350g rupios druskos
  • 35g šviežių meškinio česnako lapelių
  1. Česnakus nuplaunam. sudedam į blenderį kelis šaukštus druskos ir česnako lapus. Sumalam iki tyrelės. Konsistencija panaši į Pesto padažo.
    Food Boutique - laukinė druska-1
  2. Tyrę sumaišome su likusia druska. Ji nusidažys samanų spalva.
    Food Boutique - laukinė druska-3
  3. Skardoje paklojam kepimo popierių, tolygiu sluoksniu paskirstome druską. Pašauname apie 1 – 1.20val į 80C orkaitę, kol druska visiškai išdžius.

Vasarą galima džiovinti ir saulėje. Tik gaila vasarą meškinių česnakų nebus. 🙈
P.s. Aš dalį druskos sumaliau kasdieniam naudojimui, o likusią uždariau sandariai, kad neišsivedintų.

Adaptuota iš www.thegreedyvegan.com

No Comments

Post A Comment