Crostini su avokadu ir smidrais | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
19993
post-template-default,single,single-post,postid-19993,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
sumuštiniai su šparagais

Crostini su avokadu ir smidrais

Sako, po vaiko atėjimo į šeimą viskas pasikeičia.
Pasikeitė. Tavo laikas nebepriklauso tau.
Iš viso, supranti, kad nieko apie laiko planavimą nebesupranti.

Gavusi bent kelias laisvesnes valandas stengdavaus padaryti viską.
Galiausiai padarydavau Nieką.

Ir tik visai neseniai suvokiau, kad “čiuožia stogas” ir metas keisti požiūrį. Nuo to, kad per dvi valandas suspėsiu ir namus sutvarkyti, ir skalbinius užstatyt, ir prie darbų prisėst, ir pietus paruošt, ir bala žino ką dar nuveikti, laimingesnė netapau.
Tik irzli ir amžinai “nieko nespėjanti”.

Nuo šiol mokausi lepintis laisvalaikiu. Būtent, Laisvalaikiu.
Tad vakar neskubėdama išvirtau iš lovos, nulipdžiau šiuos fantastiškus crostini ir mėgavausi jais tyloje.
Viena.
Betvarkėje.

Taigi šie sumuštinukai man asocijuojasi su grįžtančia meile sau.

Crostini su avokadu ir smidrais vienam:

  • 2 riekės Ciabatta duonos (tiks ir kitokia mėgiama duona)
  • 1 nedidelis avokadas
  • 4 vnt smidrų
  • Feta sūrio (apie 10g)
  • Citrinos sulčių
  • Saujelė išlukštentų pistacijų
  • Pipirai
  • Kokybiško alyvuogių aliejaus
  • Tirštojo Balsamico padažo (nebūtina)

 

  1. Duoną iš abiejų pusių apkepame sausoje keptuvėje (arba orkaitėj), kol taps traški.
  2. Smidrus nuplaunam, nulaužiam “suragėjusią” koto vietą (aš jų nevalau, tiesiog nulaužiu kietąją koto apačią).
    Kiekvieną supjaustom į 2-3 dalis ir dedame ±2 minutėm į verdantį vandenį. Svarbu nepervirti, išorėje turėtų likti truputį traškūs.
  3. Tuo tarpu nulupam avokadą, sutrinam šakute arba blenderiu ir apšlakstome citrinos sultimis (pagal skonį).
  4. Smidrus nusausinam. Aš dar mėgstu apkepti keptuvėje svieste su išspausta česnako skiltele. Bet to daryti nebūtina.
  5. Sluoksniuojam sumuštinį: duona, avokado “užtepėlė”, smidrai, trupintas Feta sūris, keletas pistacijų.
    Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi, tirštuoju Balsamico padažu, jeigu norisi. Pagardinam pipirais.

 

Tikiuosi ragausit vienumoje. Betvarkėje. Nes tada jie skaniausi.

No Comments

Post A Comment