Crumble su obuoliais, anyžiais ir pistacijom | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
21114
post-template-default,single,single-post,postid-21114,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
trupinių pyragas

Crumble su obuoliais, anyžiais ir pistacijom

 

Šiandien namuose karaliauja klasika – sviestinių trupinių pyragas su obuoliais.

Pagardinau jį anyžiumi ir sūdytom pistacijom – juk visada norisi cinkelio. 😉

crumble pyragas su obuoliais

Po atostogų Katalonijoje pamėgau anyžių, bet jį galite keisti ir cinamonu. Tik nenaudokit abiejų drauge, nes cinamonas užgoš anyžių.  

Crumble yra puikus sprendimas pasidžiaugti sezoninėm uogom ar vaisiais. Jį dažniausiai sudaro du sluoksniai – uogų arba vaisių bei traškių trupinių.

Būtent traškių – labai nemėgstu, kai pyragą apgobia permirkęs tešlos sluoksnis. Turi būti tekstūra. Tad teko pagooglinti ieškant tobulo recepto.  Išfiltravau begales įvairiausių patarimų, pasitelkiau vaizduotę ir nulipdžiau nuostabų Crumble pyragą.

crumble pyragas

Gaminau jau kelis kartus ir rezultatas nenuvylė. 

Noriu akcentuoti, jog trupinių tešlą reikia gerai atvėsinti, tam galima pasinaudoti ir šaldymo kamera. Jei niekur neskubate – tiks šaldytuvas. Tad receptas labai patogus, nes viską galima pasiruošti iš anksto, o atvykus svečiams beliks sujugti vaisius ir tešlą, ir pašauti į orkaitę. 

Pateikite su ledais ar jogurtu.

 

Crumble su obuoliais
Write a review
Print
Pyragui prireiks
  1. Obuoliai | 9 vidutinio dydžio
  2. Sviestas | 120g ir dar šiek tiek formai ištepti
  3. Cukrus | 70g
  4. Miltai kvietiniai | 100g
  5. Miltai kukurūzų | 50g
  6. Citinos sultys | pusės
  7. Pistacijos** | sauja lukštentų
  8. Žvaigždinio anyžiaus sėklos*** | 6vnt (galima ir daugiau)
  9. Muskatas | žiubsnelis
Viskas labai paprasta
  1. Mums reikės kambario temperatūros sviesto. Supjaustom jį kubeliais ir sumaišom su miltais.
  2. Į tešlą beriame cukrų ir minkome pirštais. Ji bus trapi-biri ir drėgna.
  3. Įpilam valgomą šaukštą vandens ir išmaišome rankomis, kad tešla pradėtų truputį lipti tarpusavy, bet ne visiškai. Turi likt trupinių, tik stambesnių.
  4. Dedame į šaldymo kamerą 10min. Jeigu gaminsite truputį vėliau, dėkim į šaldytuvą.
  5. Obuolius nuplaunam, supjaustome kvadratėliais ir sudedame į įkaitintą keptuvę.
  6. Įpilam šlakelį vandens ir pusės citrinos sulčių. Apkepam ant vidutinės ugnies keptuvėje 5-7 min., kol obuoliai pradės vos vos minkštėti. Sutižusių nereikia.
  7. Įdedam prieskonius ir išmaišome.
  8. Obuolius sudedame į sviestu išteptą kepimo formą, tolygiai apibarstom tešlos trupiniais. Tarpuose įmaišom riešutų.
  9. Pašauname į 180C orkaitę 30min.
Pastabos
  1. Kiekiai 16x26cm formai (nuotraukose mažesnė)
  2. *Kurkurūzų miltus keiskite migdolų arba kvietiniais
  3. **Pistacijas keiskite lukštentais migdolais ar kitokiais mėgiamais riešutais
  4. ***Anyžių keiskite cinamonu
TASHA http://tasha.lt/
No Comments

Post A Comment