Cukinijos įdarytos kynva ir daržovėm | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
20050
post-template-default,single,single-post,postid-20050,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Cukinijos įdarytos kynva

Cukinijos įdarytos kynva ir daržovėm

Pastaruoju metu pamėgom Lidl. Apie jų kokybės standartus ir mano nuotykį su upėtakiu daugiau papasakosiu kitame įraše. O šiandien pasidžiaugsiu greitu ir patogiu apsipirkimu. Kartais tikrai smagu rinktis iš vieno produkto.
Reikia arba ne.
Tai man reikėjo cukinijų.
Reikėjo, nes negalėjau praeit pro šiuos cukinijų kamuoliukus. Tokie mieli, kad valgyčiau juos žalius kaip obuoliukus.

Food Boutique - cukinijos įdarytos balandom ir smidrais-2

Iš tiesų, cukinijas puikiai galima valgyti ir termiškai neapdorojus, bet šį kartą turėjau nuo pusryčių likusios bolivinės balandos.
Pavyko visai neblogi lengvi pietūs, o tuo pačiu ir opcija mažajai valgytojai (1.4m).

Food Boutique - cukinijos įdarytos balandom ir smidrais-22
Oij! O dar Lidl’e taip gerai kvepia bandelėm įėjus pro duris, kad taip ir norisi dešimt kartų įeiti prieš apsiperkant.

Prireiks (2 puselės tėčiui, 1 mamai ir 1 mažajai valgytojai)

  • 2 apvalių cukinijų
  • 2-3 smidrai
  • Pusė didelės raudonos saldžiosios paprikos
  • 200g išvirtos kynvos (bolivinės balandos)
  • 4vnt saulėje džiovintų pomidorų (galima naudoti šviežius)
  • 2 saujos tarkuoto parmezano ar kitokio kietojo sūrio (maišiau kelias rūšis)
  • Mėgiamų riešutų
  • Mėgstami prieskoniai (naudojau raudonąją papriką, ciberžolę ir šviežiai maltus pipirus)
  1. Cukinijas perpjaunam pusiau ir išskobiam vidų. Paliekam ±1.5cm storio briauną.
    Iš tiesų, galima nupjauti viršūnėles ir padaryti iš jų valgomus dubenukus su dangteliu.
    Net nežinau, kodėl taip nepadariau – atrodytų dar mieliau.

    Food Boutique - cukinijos įdarytos balandom ir smidrais-7 Food Boutique - cukinijos įdarytos balandom ir smidrais-6

  2. Smidram nupjaunam kietąją koto dalį ir supjaustom 2cm ilgio gabaliukais. Perpilam verdančiu vandeniu.
  3. Papriką supjaustome kubeliais, susmulkinam pomidorus.
  4. Daržoves sumaišome su išvirta kynva, 2/3 tarkuoto sūrio. Jeigu mėgstate, pagardinkit žiubsneliu raudonosios paprikos, ciberžole, pipirais. Arba savo mėgiamais prieskoniais.
  5. Įdarome cukinijas. Šaukštu paspauskite, kad daugiau įdaro tilptų. 😉
  6. Sudedam į kepimui skirtą indą, uždengiam folija ir pašauname į 180C orkaitę 40min.
  7. Nuimam foliją, apibarstome cukinijas likusiu sūriu, riešutais ir pašauname dar 6-10min, bet jau į 200C.
    Sūris turi ištirpti, o riešutai apskrust.
    Valgėm apšlakstę alyvuogių aliejumi ir tirštuoju Balsamico padažu.

Su įdaru galima drąsiai “pasižaisti”: naudokite sezonines daržoves, įvairių rūšių sūrius, o sotesnei versijai įmaišykite faršo.

Versija mažiesiems

Prieš dedant į košę sūrį (jo dar vaikui neduodu), atidėjau ketvirtadalį įdaro. Juo įdariau mažosios cukiniją.
Pateikiau supjausčiusi smulkiais gabaliukais. Greta dar gavo virtų žirnelių, kuriais, mano didžiam nusivilimui, susižavėjo labiau nei cukinijom.

No Comments

Post A Comment