Cukinijų duona su burokėliais | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
20966
post-template-default,single,single-post,postid-20966,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Cukinijų pyragas

Cukinijų duona su burokėliais

 

Cukinijų duona – nėra didelė naujiena. Tai bene populiariausias cukinijų (ypatingai peraugusių) sunaudojimo būdas Amerijoje. 

Cukinijų pyragas

Be cukinijų ir miltų dažniausiai naudojami tokie ingredientai kaip cinamonas, vanilė, riešutai ar džiovinti vaisiai, cukrus ir visos jo atmainos (medus, klevų sirupas ir pan.). Cukinija padaro kepinį šlapią ir itin minkštą.

Tad ji tik vadinasi duona, nes skoniu ir tekstūra labiau primena  pyragą. Taigi puikiai tiks pusryčiams (ypatingai užtepus sviestuko), įsidėti į darbą ar vakare palaikyti kompaniją puodeliui mėgiamos arbatos. 😉

Taip pat turiu ir kitokių “duonų” receptus, kuriuos verta išmėginti:

Bananų duona

Spanguolių duona

Esu išmėginusi ne vieną cukinijų duonos receptą ir pradžiai iš tiesų būtų racionalu įkelti tradicinį receptą.

Bet kadangi aš nepasižymiu racionaliais sprendimais, o tuo labiau tradiciniu mąstymu, noriu pavaišinti jus cukinijų duoną su burokėliais ir kalnu kitokių įdomių ingredientų.

pyragas su cukinijom

Cukinijų duonos su burokėliais receptą atradau framedrecipes.com ir kepiau net kelis kartus.

Pirmąjį sugebėjau įdėti 1/4 vietoj 3/4 stiklinių miltų. Atkakliai kepiau net 2.2val, o rezultatas tas pats kaip po pusvalandžio kepimo – pliūrza formoje. Jau buvau pasiruošusi nurašyt šį receptą ir brūkštelėt piktoką komentarą, bet…

Cukinijų duona
Cukinijos turėjau sočiai, kitų ingredientų irgi, tad daviau receptui antrą šansą tą patį vakarą.

PAVYKO

Cukinijų duona su burokėliais

Pripažino ir mūsų mažoji duonos valgytoja. Ypatingai jai patiko lupinėti plutoje sėklas ir badyti pirštais skylutes jų vietose…

Beje, įvedžiau keletą pakeitimų ir padariau šį receptą dar sveikesniu ir skanesniu. Ypatingai, jeigu mėgiante mažinti cukraus vartojimą. Tad kviečiu eksperimentuoti. 

Cukinijų duona su burokėliais
Write a review
Print
Vienai nedidelei duonos formai paruošti prireiks
  1. Cukinija | vidutinio dydžio
  2. Burokėlis | 1 mažas (100g)
  3. Apelisino žievė | tarkuota nuo vieno vaisiaus
  4. Kiaušiniai | 2vnt
  5. Aliejus | 1/2 stiklinės
  6. Datulės* | 5vnt, nukaulintos ir be žievelės
  7. Agavų sirupas* | 5vš
  8. Vanilės ankštis | 1vnt (tiks ir vailės esencija)
  9. Kokosų drožlės arba mėgstami riešutai (pekanų tiks tobulai)** | 4vš
  10. Viso grūdo speltos miltai*** | 1.5 stiklinės
  11. Cinamonas | 1aš
  12. Soda | 1 aš
  13. Kepimo milteliai | žiubsnelis
  14. Druska | žiubsnelis
Pabarstymui
  1. Moliūgų sėklos | sauja
  2. Sezamai | sauja
  3. Kynva (bolivinė balanda) | sauja
Viskas labai paprasta (pasidarė po 2 bandymų)
  1. Orkaitę įkaitinam iki 180C.
  2. Datules užpilam vandeniu, kad suminkštėtų.
  3. Buroką ir cukiniją sutarkuojame per burokinę tarką ir sumaišome su žievele nuo vieno apelsino. Atidedam į šalį.
  4. Atskirame dubenyje išplakam kiaušinius.
  5. Supilame aliejų, agavų sirupą ir sėklas iš vanilės ankšties (perpjaukite išilgai ir išimkite jas su peiliu iš centro). Išmaišome.
  6. Riešutus (arba kokosų drožles) pašaunam į orkaitę keliom minutėm. Kol riešutai apskrus arba kokosų drožlės įgaus auksinį atspalvį. Leidžiam atvėsti.
  7. Sumaišome miltus, cinamoną, sodą, kepimo miltelius ir druską. Įberiam riešutus arba drožles ir vėl išmaišome.
  8. Datulių vandenį nupilam, sutrinam jas šakute, kol virs "košyte".
  9. Visus ingredientus sujungiam ir išmaišome iki vientisos masės.
  10. Supilame į sviestiniu popieriumi išklotą pailgą kepimo formą ir apiberiam sėklom, sezamais ir balanda.
  11. Kepame 180C orkaitėje 1val.
  12. Patikrinam viduryje įbedę medinį pagaliuką. Jeigu jis drėgnas - aplipęs tešlos likučiais, kepame dar 10-15min.
Pastabos
  1. *Datulės ir agavų sirupas, tai dalykai kuriais pakeičiau cukrų recepte. Galite drąsiai grįžti tiesiog į stiklinę cukraus.
  2. ** Man asmeniškai skaniau su riešutais.
  3. *** Originaliame recepte miltai maišomi su paprastais (50|50), bet man puikiai iškepė naudojant vien viso grūdo speltos miltais.
TASHA http://tasha.lt/
No Comments

Post A Comment