Duonos pudingas arba brioche apkepas su bananais | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
19185
post-template-default,single,single-post,postid-19185,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
duonos pudingas

Duonos pudingas arba brioche apkepas su bananais

Koks privalumas būti kepėjo žmona?

Visi galvoja, jog kiekvieną dieną valgom įvairius pyragus, macarons, bandeles ir kitokius gardumynus.
Vat ir ne.
Dažniausiai esu ta, kuri paskutinė paragauja naujienų, kurias dar ir tenka nusipirkti pačiai parduotuvėje. Namuose retai net duonos būna.
Taip, batsiuvys be batų.

O privalumas toks – turiu galimybę eksperimentuoti su kepiniais, nes kai jau prisiruošia vyras ką nors parvežti, tai gaunu su kaupu. Tiek, kad visam mūsų rajonui užtektų paragauti. Aišku, dažniausiai tai būna koks nors vienas produktas.
Šį kartą tai brioche bandelės.
Saldoko skonio, tirpstančios burnoje sviestinės dievaitės.

O kadangi šį šeštadienį močiutė savanoriškai tapo aukle, galime ne tik aplankyti “Kaziuko mugę” ar pasilepinti fantastišku masažu “Nidos kopose”, bet ir daugiau laiko skirti vėlyvųjų pusryčių malonumui.
Pats gamybos procesas nėra ilgas, tik tobulo recepto paieškos užtruko.
Galiausiai sukonstravau savo interpretaciją iš keletos amerikietiškų blogų ir iš naujo atrastos „Culina Mundi“ knygos.

Labai paprastas būdas tikrai įspūdinai pasilepinti.

Be to, pyragą-apkepą-pudingą galima (netgi rekomenduojama) gaminti iš kelių dienų senumo kepinių ir pasiruošti iš vakaro, tad ryte beliks pašaut į orkaitę. Tad nebūtina laukti savaitgalio, kad pasilepintum tokiais pusryčiais.

3-4 valgytojam prireiks

200g (3vnt) sviestinių bandelių brioche (tiks ir kelių dienų senumo plėšomos bandelės, ragaišis, mielinis pyragas, o blogiausiu atveju sužiedėjęs batonas)
4 vidutinio dydžio kiaušiniai
120ml grietinėlės
200-220ml pieno
Bananas (vasarą galima naudoti ir kitokias uogas)
Kelios saujos razinų (nebūtina)
4 v.š. graikiškų arba pekano riešutų

2 v.š. klevų arba agavų sirupo (galima pakeisti keliais a.š. cukraus)
A.š. cinamono
Žiubsnelis druskos
Keli lašeliai vanilės esencijos
Sviesto kepimo formai ištepti
V.š. cukruotų apelsino žievelių (nebūtina)
A.š. rudojo cukraus

Kepimo formą ištepam riebalais.
Į dubenį pilame pieną, grietinėlę ir išplakame su kiaušiniais. Įpilam klevų sirupą, vanilę, cinamoną, druską ir išmaišome.
Bandeles stambiai supjaustome (2x2cm). Čia labai netgi tiks ir kelių dienų senumo.
Imam po kelis gabaliukus, merkiame į pieno – kiaušinių plakinį ir išrikiuojame kepimo formoje.
Likusį skystį supilkite ant bandelių masės ir dėkite į šaldytuvą nakčiai.
Jeigu skubate paragauti greičiau (kaip aš), palaikykite šaldytuve bent valandą.

Tuo tarpu razinas nuplauname ir užpilam karštu vandeniu.
Susmulkiname riešutus, sumaišom juos cukruotom apelsino žievelėm bei ruduoju cukrumi (nebūtina, bet ant pyrago susidarys labai gardi traški plutelė).
Bananą susipjaustome plonais griežinėliais.

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

Iš šaldytuvo ištraukiame kepimo formą. Prikaišiojame bananų, razinų ir viską apibarstome riešutų-cukraus mišiniu.
Pašauname į orkaitę 30-35 min.

Skaniausia šiltas, apibarstas cinamonu.
Valgėme su klevų sirupu ir isladišku jogurtu. O pateikus su leidas gausis tobulas desertas.

Kaip gaminau sveikesnę ir paprastesnę versiją vaikui:

Pusę stiklinės pieno išplakiau su 1 kiaušiniu. Įbėriau žiubsnelį cinamono ir vos vos agavų sirupo. Išmaišiau.
Turėjau vieną atkąstą bandelę. Taigi ją supjausčiau mažais gabaliukais, merkiau į plakinį, dėjau į kokosų sviestu išteptą kepimo formelę (tiks keksiukų) ir užpyliau pieno-kiaušinių plakiniu.
Palaikiau šaldytuve valandą, o prieš kepdama prikaišiojau pusę smulkinto banano.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 25min.

No Comments

Post A Comment