Filo tešlos pica su pomidorais ir rikotos sūriu | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
20916
post-template-default,single,single-post,postid-20916,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Filo tešlos pica su pomidorais

Filo tešlos pica su pomidorais ir rikotos sūriu

Pirmųjų kartų užmiršti neįmanoma. Sako, jie geriausi.
Bet ar tikrai tas pirmasis bučinys būna toks nuostabus? Juk pirmoji meilė sužeidžia širdį skaudžiausiai. O pirmo pasimatymo net neprisimenu… 
Bet gal ne visi pirmi kartai tokie suromantizuoti?

Pirmieji dukros žingsniai.

Valiooo ji pagaliau vaikšto!
O tada, nors namai tampa saugesniais nei psichiatrijos palata, vis tiek tenka važiuoti į priimamąjį tvarstyt prakirstos kaktos…

Pirmoji naktis naujuose namuose.

Valiooo pagaliau Mūsų namai!
Bet… ar tikrai taip nuostabu miegoti ant išsileidusio pripučiamo čiužinio??

Pirmas darželis!

Valiooo vėl turėsiu laiko sau! O Nika draugųųųų!
Ar tikrai prasidėjus ligų maratonui bus taip daug smagaus laiko man ir jai..?

Gal bėda ne pirmuosiuose kartuose, o Holivudo sukurtų lūkesčių nepateisinime.

Neseniai atradau senų vaizdajuosčių archyvą ir vakar pirmą kartą po beveik dešimtmečio vėl išgirdau savo tėčio balsą. Nežinojau, kokios reakcijos iš savęs tikėtis, tik žinojau, kad esu pasiruošus.

Buvo stipru. Ir skaudu, ir graudu, ir nuostabu, ir baisu… Visa emocijų puokštė. 
Ir nors tai itin sunkus pirmas kartas, o po to, žinoma, seks skaudžių prisiminimų banga, kiekviena ląstele jaučiau, jog man to reikia lyg oro. 

Tad išvada tokia: Viskam savo laikas. Ir tik mes patys žinome, kada. 

Kiekvieną dieną susiduriame su pirmaisiais kartais. Malonūs ar skaudūs, ryškūs ar blankūs – visi svarbūs ir reikalingi!

Juk rytoj jie tamps rutina ir pasimes kasdienybėje.

 

Iš esmės, tas mane ir žavi kulinarijoj.
Gastronomijos pasaulyje kiekvieną dieną pirmas kartas – drąsus prieskonis, nematyta tekstūra, neragautas ingredientas… 
Vieni pavykę, kiti ne tokie.
Bet kiekvienas nuspalvina dieną savaip.

 

Net mūsų pokalbiuose neretai išgirsi:
– Na čia buvo tada, kai pirmą kartą gaminai Miso…
arba
– Man atrodo, per tas Kalėdas, kai pirmą kartą kepei šimtalapį, gavom dovanų šias ausines…

Taigi pabaigai noriu pasidalinti savo pirmąja pažintim su Filo (Phyllo) tešla.

Filo pica su pomidorais

Siūlau išmėginti šį receptą, jei tai ir jūsų pirmasis kartas. O ant viršaus dėkite tai, ką labiausiai mėgstat, bet man šis derinys labai patiko.
Nuostabiai subalansuota: rūgštelė rikotoje, sultingi salstelėję pomidorai ir delnuose trupanti filo tešla. 

Filo tešlos pica
Write a review
Print
Maždaug A3 dydžio picai paruošti prireiks (2 pavalgyti ir 4 asmenim paragauti)
  1. Filo tešla | 10 lapų pjoviau per pusę, viso gavosi 20 sluoksnių (naudojau ne šaldytą)
  2. Alyvuogių aliejus* | 1/4 stiklinės (turėkite daugiau dėl viso pikto)
  3. Rikotos sūris | pakelis, 250g
  4. Laimas** | pusės tarkuota žievelė ir sultys
  5. Pomidorai | 350g
  6. Bazilikai | kelios kupinos saujos
  7. Druska ir pipirai | pagal skonį
Viskas labai paprasta
  1. Jeigu naudosite šaldytą filo tešlą - atitirpinkite ją.
  2. Pirma pasiruošiame visus ingredientus: pomidorus susipjaustom griežinėliais, o mažus per pusę; rikotos sūrį išmaišome su tarkuota laimo žievele ir sultimis, įdedam druskos ir pipirų pagal skonį.
  3. Pasitieskite sviestinį popierių ant kepimo skardos, įsipilkite aliejaus į platų dubenėlį ar stiklinę. Pasiruoškite konditerinį teptuką***.
  4. Filo tešlą atidarom, pasidedam patogiai. Aš iš karto perkirpau lapus per vidurį, kad nereiktų žaisti su kiekvienu lakštu atskirai. Tešlą uždengiam drėgnu rankšluosčiu, kad nepradėtų džiūti. Teks veikti greitai.
  5. Paimame vieną Filo tešlos lapą, pasidedam ant kepimo popieriaus. Sutepame aliejumi suvilgytu teptuku, uždedam ant viršaus kitą lapą, ant viršaus tepam aliejų, uždengiam tešlos lapu, vėl aliejus, vėl tešlos lapas, vėl aliejus... Taip sulipdome 20 sluoksnių. Nepamirštam nenaudojamus lapus vis uždengti drėgnu rankšluosčiu.
  6. Pasuktinįjį tešlos lapą ištepame ne aliejumi, o rikotos mase. Tolygiai. Paliekame 1cm nuo krašto.
  7. Ant rikotos išrikiuojam pomidorus, beriam pipirus.
  8. Pašauname į 200С įkaitintą orkaitę 30min. Kraštai turi įgauti auksinį atspalvį.
  9. Patiekiam truputį atvėsusią apibarstę šviežiais bazilikais.
Pastabos
  1. Jeigu gaminsite per visą kepimo skardą (tokio dydžio kaip filo tešlos lakštai) - naudokite dvigubą kiekį ingredientų.
  2. *Riebalai naudojami sulipinti tešlos lakštus tarpusavyje: alyvuogių aliejų keiskite kitokiu kepimui tinkamu aliejumi arba tirpintu lydytu sviestu.
  3. **Laimą keiskite citrina
  4. *** Konditerinį teptuką keiskite paprastu arba į ritinėlį susuktu popieriniu rankšluosčiu.
TASHA http://tasha.lt/
No Comments

Post A Comment