Apkepas su avižom ir serbentais Flapjack | Tasha.lt kulinarinis blog'as
Penktadienį mama atvežė kibirą juodųjų serbentų su etikete "tu gi ką nors sugalvosi". Na sugalvojau. Pagaminau Flapjack'ą perteptą serbentų tyre.
apkepas su avižomis, kas yra flapjack, avižų batonėlis,
20715
post-template-default,single,single-post,postid-20715,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Apkepas su avižom ir serbentais Flapjack

Flapjack – avižų ir juodųjų serbentų draugystė

Flapjack avižų dribsnių apkepas su juodaisiais serbentais

Flapjack – avižų batonėlis, ypač paplitęs Britanijoje. Variacijų yra daug, bet tradiciškai šis užkandis – desertas gaminamas iš avižų dribsnių, Golden Syrup (skoniu panašus į medų, bet gaminamas iš cukranendrių), cukraus, sviesto. Aš eilinį kartą prikišau savo rankas ir išdarkiau tradicinius reikalus. Labai net sėkmingai – mūsų savaitgalio pusryčiam puikiai tiko rūgščių uogų ir saldžių avižų derinys. Joks čia batonėlis, čia jau gavosi apkepas. Valgėme su jogurtu ir rikotos sūriu kelis kartus per dieną. Dvi dienas iš eilės.
Ir su niekuom nepasidalinom. Net Nikai nedavėm.

Apkepas su avižom ir serventais Flapjack-8

O buvo taip:

Penktadienį mama atvežė kibirą juodųjų serbentų su etikete “tu gi ką nors sugalvosi”.
Na sugalvojau.
Pagaminau Flapjack’ą perteptą serbentų tyre.
Kad būtų smagiau, vietoj tradicinių cukrų naudojau klevų sirupą ir kokosų palmių žiedų cukrų. Labai fancy skamba, bet jokia čia egzotika – jo galima rasti daug kur, google man pritaria. 

Likusį nuo serbentų “skystį” neišpilkite – sumaišykit su medumi ir valgykit su jogurtu, grūdėta varške, blyneliais, varškės sūriu. O aš supilsčiau į ledukų formeles ir užšaldžiau. Kai mažoji užsimanys kompotėlio, tiesiog ištirpinsiu stiklinėje karšto vandens.

Klaida, kurios nepakartokim – naudokim kuo didesnę kepimo formą. Maniškė 24x30cm visgi mažoka. Lai Flapjack gaunas plonesnis, traškesnis ir stabilus (avižos byrėjo nuo per storo sluoksnio).

Flapjack su serbentais
Serves 10
Write a review
Print
Prireiks
  1. Avižų dribsniai (naudojau 3min) | 500g
  2. Sviestas | 250g
  3. Serbentai | 600g (galima keisti kitomis uoguomis ar jų deriniais, tiks šaldytos)
  4. Palmių cukrus | 100g
  5. Klevų sirupas | 4 vš
  6. Cinamonas | 1 aš
  7. Kardamonas | 1 aš
Viskas labai paprasta
  1. Serbetus nuplaunam ir nuskabom kotelius. Sudedam į puodą ir maišydami verdame ant vidutinės ugnies apie 6min.
  2. Tuo tarpu kitame puode ištirpinkime sviestą ir išjungiam kaitrą. Sudedam priekonius, cukrų, sirupą ir maišome, kol viskas ištirps.
  3. Į sviesto masę išpilam avižas ir maišom, kol kiekvienas dribsnis sumirks.
  4. Orkaitę įkaitinam iki 180C, o kepimo formą išklojam popierumi. Dugne lygiu sluoksniu paskirstom pusę avižų. Gerai supresuojame šaukštu arba rankomis.
  5. Serbentus sublenderiuojam ir nukošiam, kad masė taptų tirštesnė. Skystį atsidėkite - jo gali prireikti.
  6. Dedame sluoksnį serbentų tyrės ir išlyginam. Ant viršaus dedame likusias avižas ir vėl gerai supresuojam.
  7. Pašauname į orkaitę 20-25min, kad paviršius įgautų auksinį atspalvį.
  8. Paliekame 10 min kepimo formoje atvėsti ir ragaujam.
Notes
  1. Labai skanu su išplaktu rikotos sūriu
TASHA http://tasha.lt/

 

 

 
No Comments

Post A Comment