Greitieji pietūs su avinžirniais ir burokėliais | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
21192
post-template-default,single,single-post,postid-21192,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Salotos su avinžirniais ir burokėliais

Greitieji pietūs su avinžirniais ir burokėliais

Nepaprastai paprastos salotos pietums 

Salotos su avinžirniais ir burokėliais

Kadangi jau artėja mano vaiko priežiūros “atostogų” dviejų metų jubiliejus, teks kraustytis atgal į suaugusiųjų pasaulį. Tai reiškia – ankstyvi rytai, kamščiai, nereikalingas stresas, ofiso gyvenimas. Ritmas. Nuoširdžiai – aš to jau pasiilgau. Ypatingai pusryčių kavos su kolegom, derybų su partneriais, suaugusiųjų pokalbėlių apie reikšmingus (o dažniausiausiai visiškai nereikšmingus) dalykus.
Nikai irgi naujas etapas – darželis. Daug reikalų. 

Įdomu, kaip mum seksis. Visgi per tuos metus stipriai užaugom. Ir Nika, ir aš. 
Bet dėl vieno esu visiškai tikra – nuo šiol viduje nakvoja drugeliai. 😉

Kalbant apie tempą ir ofiso gyvenimą, manau, receptuose atsiras vis daugiau idėjų greitiem pietum ar vakarienei. Kad ir kaip pasiilgau restoranų, juk neleisiu visos savo algos pietums. 

biržų duona focaccia

Taigi siūlau nepaprastai paprastus pietus. Didžiąją dalį galima pasiruošti iš vakaro, o dieną užtruksit iki 10 minučių pabaigti.

Salotos su avinžirniais ir burokėliais
Write a review
Print
Prireiks
  1. Burokėlis | 1 nedidelis
  2. Rukolos salotos (gražgarstė) | kupina sauja
  3. Ožkos arba fetos sūris | 100g
  4. Išvirtų avinžirnių | apie 200-300g (naudoju gauruose ruoštus Bonduelle Vapeur)
  5. Čili milteliai | žiubsnis
  6. Medaus | 1aš su kaupu
  7. Rudieji pievagrybiai | 4-5vnt
  8. Alyvuogių aliejus
  9. Tirštas bazamiko padažas
  10. Druska ir pipirai pagal skonį
Viskas labai paprasta
Vakare
  1. Jeigu naudojate ne konservuotus avinžirnius, reiktų juos prieš tai per naktį mirkyti ir išsivirti. Šis procesas ilgai užtrunka, tad kartais "nucheatinu" su Bonduelle.
  2. Burokėlius nuplaunam, apipilam alyvuogių aliejumi, įvyniojam į foliją ir iškepam orkaitėje (apie 40min.). Atvėsus supjaustom griežinėliais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir bazamiku. Dedame į šaldytuvą. Marinatui galima dar išspausti česnako ir įmaišyti medaus.
  3. Pasiruošiame reikalingus prieskonius, susipjaustom riekelėm pievagrybius, pasidedam sūrį.
Per pietus
  1. Į lėkštę dedame saują salotų, išrikiuojame burokėlius, sutrupinam sūrį.
  2. Pievagrybius apkepam kelias minutes svieste su druska ir pipirais. Dedame greta burokėlių.
  3. Toje pačioje keptuvėje įkaitiname dar aliejaus, supilam avinžirnius, kelias minutes kepame. Beriame čili ir dedame medaus (galima dar pajungti ciberžolę). Intensyviai maišom, kad viskas pasidengtų prieskoniais. Kai avinžirniai pradės skrusti, išjungiam kaitrą ir sudedame prie kitų salotų ingredientų.
  4. Apipilame alyvuogių aliejumi, druska, pipirais.
Patarimai
  1. Venkite karštų produktų tiesioginio sąlyčio su salotų lapais, nes jie pradės vysti.
  2. Vietoj rukolos naudokite sultenę, kale ar kitokius žalumynus.
  3. Salotas galima apibarstyti kuom nors traškiu, tarkim kanapių sėklom ar linų sėmenimis
TASHA http://tasha.lt/

 

 

 

No Comments

Post A Comment