Halloween'o desertai | Mumija nindzė macarons | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
21226
post-template-default,single,single-post,postid-21226,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Macarons ideas halloween

Halloween’o desertai | Mumija nindzė macarons

 

Ir namus papuošti, ir kostiumus paruošti ir dar užkandžius pagaminti?Kaip viską suspėti?!

 

Kiekvieną šventę norisi paruošti kažką ypatingo. Bet taisyklė dažniausiai tokia – norai būna labai dideli, o laiko – labai mažai. Tad šiemet Halloween’ui paruošiau 3 paprastus „receptus“, kaip parduotuvėje (o tiksliau Biržų duonos firminiame skyriuje) nusipirktus macarons paversti žaismingais personažais.

 

biržų duona macarons idėjos

 

Pradėsim nuo paprasčiausio – mumijų nindzių. Beje, po “receptu” rasite ir detalią foto instrukciją.

Idėjų ieškojau Pinterest’e, o jau išpildymą sugalvojau pati. Tad jeigu kils minčių, kaip galima patobulint mano žaisminguosius desertus – pasidalinkite!

Nindzės mumijos macarons
Write a review
Print
Ingredientai
  1. Baltos arba kreminės spalvos macarons (rinkausi Biržų duonos šampaninio skonio)
  2. Balto šokolado*
  3. Juodųjų sezamų*
Taip pat prireiks
  1. 2 dubenėlių - vieno gilesnio
  2. Konditerinio teptuko
  3. Grotelių, ant kurių sudėst macarons (ar bent svestinio popieriaus)
  4. Pinceto ar dantų krapštuko
Viskas labai paprasta
  1. Ištirpinam pusę šokolado plytelės karšto vandens vonelėje. t.y. Į gilesnį indą įpilam karšto vandens ir įstatome kitą dubenėlį su smulkintu šokoladu. Vis pamaišom, kol visiškai ištirps.
  2. Tuo tarpu išrikiuojam macarons ant grotelių ar sviestinio popieriaus (pasitieskite ką nors po grotelėm, kad nepritepliot ant stalviršio).
  3. Merkiam teptuką į šokoladą ir braižom ore Z raides virš macarons’ų. Šokoladas turėtų taškytis horizontaliai (kitas metodas aprašytas pastabose).
  4. Kol šokoladas minkštas, pincetu sudedame „akytes“ kaip nuotraukose.
Pastabos
  1. *Juoduosius sezamus keiskite chia sėklom, aguonom ar šokolado pabarstukais.
  2. *Konditerinį teptuką galite keisti kepimo mentele ar šakute. Beje, antrą kartą darydama naudojau būtent šakute ir buvo net patogiau.
  3. * Jeigu norisi tikslumo, tai galima šokoladą supilti į konditerinį maišą su labai siauru antgaliu ir kiekvieną macarons dekoruoti atskirai. Bet vėlgi, su šakute gausis gana tikslūs rėžiai.
  4. *Dėl balto šokolado. Kažkas nutiko, bet dabar jo sunku gauti prekybos centruose. Man labai patiko dirbti su Lidl'e pirktu; Schogetten irgi gerai, tik jis tirštesnis. O vat Rimi "Poesia" nerekomenduoju. Šokoladą keiskite baltu glajumi.
TASHA http://tasha.lt/

O štai ir foto instruktažas 😉

 

No Comments

Post A Comment