Halloween’o desertai | Šikšnosparniai arba Drakulos "to be" | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
21320
post-template-default,single,single-post,postid-21320,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Halloween’o desertai | Šikšnosparniai arba Drakulos “to be”

Taigi atėjo laikas paskutiniajam macarons receptui.

 

Vis dar juokinga juos vadinti receptais, nors iš tiesų, pareikalavo daugiau pastangų, nei mano nuo A iki Z paruoštas rožinis burokėlių tortas.
Aš kalbu apie įdėtą energiją ir laiką sugalvojimui, kaip išpildyti idėją. Nes kai jau viską žinai, tokius Helovino desertus pasidaryt paprasta.

halloween receptai

Kiek važinėjau ieškodama produktų, kiek skirtingų sprendimų išmėginau – pradedant išpjaustytais sparnais iš Kinderio kiaušinio, baigiant žaidimais su juodais maistiniais dažais.

Jeigu Ninzės Mumijos ir Saldieji Moliūgėliai buvo įgyvendinti per du Nikos pietų miegus, tai šiam Helovino Šikšnosparnių receptui sukurti prireikė dvi dienas trukusių eksperimentų. Bet sugalvojau gana paprastą sprendimą.

Šokoladas, štai kas išsprendė mano dilemą. Ir nors jis tamsiai rudos, o ne juodos spalvos, Drakulos atrodo puikiai. Diva namų merginos irgi jas išrinko pačiom pačiausiom. 

Tie trikampėliai – iltys. Vietoj jų galite užrašyti raides, kaip aš padariau savo bičiulės sporto klubo vakarėliui. Arba nupiešti širdutes, emoji ir tt. Daugiau idėjų rasite nuotraukose galerijoje po receptu.
Beje, nebūtina naudoti glajų – iltis nupiešite tirpintu baltuoju šokoladu, likusiu nuo Nindzių Mumijų macarons.

Žodžiu, užtenka čia pliurpt. Kimbam prie darbų, nes veikti bus ką, o Halloween’as artėja. Detali foto instrukcija po receptu.

Šikšnosparniai macarons
Write a review
Print
Prireiks
  1. Juodos spalvos macarons | maniškiai iš Biržų duonos (tiks ir tamsiai rudi)
  2. Šokoladas | plytelė, geriau konditerinis, tiks juodas arba pieniškas
  3. *Baltas glajus maisto dekoravimui | naudojau Dr. Oetker
Taip pat prireiks
  1. 2 dubenėliai - vieno gilesnio
  2. *Konditerinis maišas
  3. Siauriausias įmanomas konditerinis antgalis (mano antras nuo galo pagal siauruma ir buso storokas)
  4. Sviestinis (kepimo) popierius
  5. Popierius ir ryški rašymo priemonė trafaretui
  6. Pincetas (nebūtina)
Viskas labai paprasta
  1. Šokoladą sulaužome ir dedam į dubenėlį. Jį merkiam į indą su karštu vandeniu. Laukiam, kol šokoladas ištirps. Pamaišykite karts nuo karto.
  2. Tuo tarpu nusipiešiame trafaretą sparnam: nusbrėžiame macarons’o dyžio apskritimą. Nupiešiam parnus ir ragus. Sparnai turi įlįsti į apskritimą (juk dėsime juos tarp dviejų „kepuraičių“). Galite nuspiešt ir ausytes, kad viskas būtų vienoda.
  3. Ant trafareto dedame sviestinį popierių - turi persišviesti. Po apačia geriausia turėti pjaustymo lentelę ar pan.
  4. Ištirpusį šokoladą pilame į konditerinį maišą ir piešiame sparnelius bei ausis ant sviestinio popieriaus.
  5. Dantų krapštuko pagalbą pasikoreguokite formą.
  6. Dedame šokolado kūrinius į šaldytuvą , kol visiškai sustings (geriausia nakčiai ar bent 2val).
  7. Tuo tarpu glajumi nupiešiame iltis (ar ką tik norite, idėjas aprašiau viršuje)
  8. Surenkame šikšnosparnius. Pradžioje nuimam macarons kepuraites - geriausia, kad jie būtų kambario temperatūros. Neplėškite, o atskirkite sukdami sausainius ratu aplink savo ašį.
  9. Pincetu imame sparnelius ir dedame ant sausainio su įdaro. Ta puse, kuria lietėsi su popieriumi - ji išlikus lygi. Stenkitės, kad sparneliai liestų macarons pertepimą - prilips ir geriau laikysis. Uždedam sausainio kepuraitę ir švelniai paspaudžiam. Ausytes aš su pincetu „įsmeigiau į tarpelį“.
  10. Dedame į šaldytuvą iki kol ateis ragautojai.
Pastabos
  1. * Konditerinį maišą keiskite tvirtesniu celofaniniu maišeliu (naudojau ikea šaldymo maišelius). Nukerpam galiuką, įtaisome antgalį ir viskas. Patogiau, nes po to nereikia plauti.
  2. Kuo jūsų rankos šaltesnės, tuo geriau, nes šokoladas (ypač toks plonas) greitai tirpsta. Todėl siūlau naudoti pincetą.
  3. Pasidarykite daugiau (ir kuo vienodesnių) sparnelių ir ausyčių - jie linkę lūži, tirpti ir tt.
TASHA http://tasha.lt/

Beje, plačiau apie Dr. Oetker glajaus pieštukus pasakoju macarons Moliūgėlių recepte. Glajų galite pakeisti ir tirpintu baltuoju šokoladu, likusiu nuo Nindzių Mumijų macarons recepto.

 

 

 

No Comments

Post A Comment