Jogurtiniai pusryčių ledai iš 5 ingridientų! | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
20519
post-template-default,single,single-post,postid-20519,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Jogurtiniai pusryčių ledai

Jogurtiniai pusryčių ledai iš 5 ingridientų!

Tiesą sakant, pusryčių jais dar nepakeitėm, bet jau kelis kartus pasilepinom šiuo šaldytu gėriu po pusryčių.

Atrodo jie įspūdingai. Tokie išlieka ir paragavus! 

Jogurtiniai pusryčių ledai

O kaip mažajai patiko šis kulinarinis eksperimentas!

Karvės pieną galite keisti riešutų, sojų, kokosų pienu – skonis įgaus naują atspalvį. Naudokite natūralų arba kitokį savo mėgstamiausią pusryčių jogurtą. Vietoj granolos puikiai tiks sausi dribsniai, riešutai, pūstos burnočių sėklos. Svarbiausia išlaisvinti fantaziją!

Tad šį savaitgalį siūlau eksperimentuoti ir pasilepinti sveikais, per 5 minutes paruošiamais jogurtiniais ledais. Ir nebūtina laukti pusryčių. 😉

Beje, labai siūlau, išmėginti ir šiuos didelio populiarumo sulaukusius Chia pudingo ledus. 

 

Jogurtiniai ledai
Write a review
Print
5 porcijom prireiks
  1. Natūralus jogurtas | 200g (naudojau graikišką)
  2. Pienas* | 100ml
  3. Medus**| 2 a.š. arba pagal skonį
  4. Uogos*** | po 2-3 į kiekvieną porciją
  5. Granola****| 10 v.š.
Viskas labai paprasta
  1. 1. Jeigu medus kietas, sumaišom jį su vos vos pašildytu pienu. Taip jis greičiau ištirps.
  2. 2. Leidžiame atvėsti ir sumaišom su jogurtu.
  3. 3. Uogas nukaulinam, perpjaunam pusiau, jeigu jos labai didelės. Dedame po keletą į ledų formeles.
  4. 4. Ant viršaus pilame jogurto masę, beriame po kelis šaukštus granolos. Vėl užpilam šaukštelį jogurto arba tiesiog pamakaluokite paviršiuje kokiu pagaliuku, kad granola susimaišytu su jogurtu.
  5. 5. Smeigiame ledų pagaliukus ir pašaunam į šaldymo kamerą bent kelioms valandoms.
Pastabos
  1. * pienas tinka ir augalinės, ir gyvulinės kilmės
  2. ** medų keiskite kitu mėgiamu saldikliu (agavų, klevų, datulių sirupu, cukrumi ir pan)
  3. *** naudojau trešnes ir avietes
  4. **** naudojau pirktinę, bet galit apkepti avižinius dribsnius meduje ir sumaišyti su riešutais, sėklom, džiovintais vaisiais.
TASHA http://tasha.lt/
No Comments

Post A Comment