Ką valgysim 2018? | Pasaulinės tendencijos trumpai | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
21729
post-template-default,single,single-post,postid-21729,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
maisto tendencijos 2018

Ką valgysim 2018? | Pasaulinės tendencijos trumpai

 

Kam apie tendencijas rašyti, kai gali jas valgyti? 

 

maisto tendencijos 2018

 

Vieni tendencijas aprašinėja, kiti jas valgo.
Nusprendžiau negaišti daug pirmųjų 2018 metų akimirkų tendencijų analizėms – pilnas internetas šios informacijos ir ji visur kartojasi. Tad tiesiog greitai reziumuoju tai, ką perskaičiau Art of healthy living, Restaurants brighton ir Forbes. 

  1. Gersime ir valgysime gėles.
  2. Super milteliai. Matcha, ciberžolė, kakava, spirulina, želmenys, baltymai, žolelės, uogos: svarbu sveika ir sumalta.  
  3. Kitokie grybai. Dažniausiai naudojami rytų medicinoje, parduodami miltelių pavidalu ir auga ant medžių, bet nebūtinai. Ponas Google’as mane patikino, jog Lietuvoje galima įsigyti Reishi (tikrieji blizgučiai), Čaga (juodgrybis/beržo grybas), Kordicepso (itin vertinamas Kinijoje kaip ilgaamžiškumo šaltinis; iš tiesų tai parazitinis grybas, augantis ant drugio vikšro kūno).
    p.s. Kaip aš nekatrauju juos išmėginti!
  4. Vidurio rytų virtuvė – Izraelis, Marokas, Sirija, Libanas, Turkija, Graikija, Iranas, Sirija. Būdingi ingredientai – jogurtas, agurkai, tahini sezamų pasta, džiovinti vaisiai, kuskusas ir bulgur kruopos, pomidorų džemas, granatai, baklažanai. Prieskoniai: za’atar, žagrenis (sumac), šafranas, sezamai, kardamonas, petražolės, mėta.
    Visokių tokių reikalų galima rasti Eastanbul paduotuvėje Vilniuje.
  5. Skaidrumas : pirkėjai norės gauti vis daugiau ir daugiau informacijos apie produktą. 
  6. Veganiški ir vegetariški produktai, kurie įtiks ir visavalgiam. Plius vegan “jung food’as”.
  7. Žirneliai
  8. Tacos
  9. Ketogeninė dieta (angliavandenių ribojimas, kai organizmas energijai gauti naudoja kūne sukauptus riebalus; svarbu vartot pakankamai baltymų – taip išsaugomi raumenys).   Na ir dar truputį apie tai, kas išryškės restoranuose.

     

  10. Stiprės noras paragauti kuo daugiau ir skirtingų patiekalų, tad nenustebkite, jog porcijos tampa vis mažesnės.
  11. Daugės šefų kūrinių iš subproduktų.
  12. Klasikinių patiekalų renesansas.
  13. Atsiras vis daugiau neformalių ir į socializaciją orientuotų restoranų.

 

Visur tik prognzės, prognozės. Bet man labai įdomu, kas gi numato tas maisto tendencijas? Aš spėju vienas parašo, kitas nukopijuoja, dar vienas perrašinėdamas pakeičia kelis žodžius ir taip virusiniu principu plinta.  
Eij, bet čia tik mano spelionės, žinoma. Anksčiau nebuvo girdėję net apie mados tendencijų prognozuotojus. 😉

Bet kuriuo atveju, labai kviečiu neaplenkti mano apžvalgos apie įvykusius pokyčius ir progresą Lietuvos maisto industrijoje per pastaruosius metus:
LIETUVOS MAISTO MADOS IR TENDENCIJOS | 2017 APŽVALGA.

O pabaigai dar prievieno reikalo: Kaip gi naujieji metai pe pažadų? Tad kiekvieną savaitę pristatysiu po patiekalą iš 2018 trendų sąrašo. 

Pirmasis pasirodys netrukus – Shakshuka.

P.S.  štai ir kai kas trendinio iš jau esamo mano receptų asortimento:

Tacos su krevetėm ir mango

Saldžiosios bulvytės “fri”

Marokietiškas Tadžinas

Burokėlių miltelių latte

Spanguolių miltelių arbata

 

No Comments

Post A Comment