Kalėdinis spanguolių punčas | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
21615
post-template-default,single,single-post,postid-21615,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Kalėdinis spanguolių punčas

 

Metas Kalėdiniam punčui!

 

 

Gaivus ir gazuotas. Užuot eilinį kartą ant stalo pateikę limonadą, paruoškit Kalėdinį punčą, kuris ne tik skanus, bet ir efektingai atrodo. Be to, jam paruošti naudojame vitaminų bombą – spanguoles. Kas bent truputį atperka limonado blogumą.
Mažiesiem galima išpilstyti į stiklinius buteliukus ir pateikt su šiaudeliu. Arba tiesiog supilti į didelį dubenį ir su samčiu jau patys save apsitarnausim. 

Šį punčą paruošite itin greitai. Aš naudojau Supergarden liofilizuotų spanguolių miltelius, nes taip paprasčiau. Žinoma, galima keisti ir šviežiai spaustom spanguolių sultim. Rekomenduočiau naudoti gerai atvėsusius produktus bei “ypatinguosius”  ledukus su spanguolėm ar kitokiom uogom. Juos pasiruoškite iš anksto: į formeles sudėkite uogas (šaltalankiai, bruknės, spanguolės), norimas prieskonines žoleles (pvz rozmarinai) ar net gėlių žiedlapius. 

Beje, kai vaikai sumigs belaukdami Kalėdų senelio, suaugusiųjų versiją pastiprinkit džinu ar degtine. 😉
Nors ir taip tikrai labai skanu!

Kalėdinis punčas
Write a review
Print
Prireiks
  1. Limonadas Ginger Ale | 1l
  2. Liofilizuotų spanguolių milteliai | 4vš (naudoju Supergarden)
  3. Ananasas | 1/4
  4. Laimas | 1vnt
  5. Migdolų esencija | 2-3 lašeliai
Viskas labai paprasta
  1. Ananasą supjaustome kubeliais, laimą - griežinėliais.
  2. Limonadą supilam į ąsotį, beriame liofilizuotų spanguolių miltelius (galima keisti sultimis) ir migdolų esenciją.
  3. Išmaišome, dedame ananasą ir laimą.
Beje
  1. Sugaugusiųjų versiją "pabūzinkite" stipriaisais alkoholiais.
  2. Prieš pateikiant beriame ledukų su uogomis, o patiem mažiausiem į ledukus vietoj uogų dėkit guminukus 😉
  3. Vietoj ananaso naudokite ananasų sultis (galima netgi jas užšaldyti ledukų kubeliuose)
TASHA http://tasha.lt/
No Comments

Post A Comment