Kanelės pusbrolis Flaugnarde | Paprastas prancūziškas desertas | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
20386
post-template-default,single,single-post,postid-20386,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Kanelės receptas

Kanelės pusbrolis Flaugnarde | Paprastas prancūziškas desertas

Taip paprastai ir taip gerai!

Kanelės pusbrolis flaugnarde su abrikosais

Draugė vis stebėjosi, kaip iš ingridientų, naudotų pusryčių omletui, pagaminau desertą.

Ir ne šiaip desertą, o didelį kanelės pusbrolį su vaisiais.
Nors flaugnarde neturi traškios susicukravusios plutelės, būdingos kanelei, skonis tikrai panašus.

Uogos ir braškės jau vilioja saulėtų vitaminų ištroškusius pirkėjus. Deja, sezono pradžioje sudėtinga neapsirikti. Bent jau man. Taigi džiaugiuosi atradus paprastą (ir be galo skanų) būdą, kaip sunaudoti tuos nelabai vykusius pirkinius.
Rezultatas : kažkas tarp blyno, apkepo ar pyrago.

Beje, vaisius ar uogas galite naudoti įvairius. Aš esu kepus vien su abrikosais ir maišius juos su braškėm.
Abrikosai tampa minkšti, saldūs, bet nepraranda formos. Primena konservuotus.
Braškės sutižo, bet viskas ten su jom gerai.

Originaliame recepte pilami keli šaukštai viskio. Išbandžiau su ir be alkoholio.
Nelabai ir pasigedom.

Dėl porcijų.
Šiaip rašyčiau 4-6 porcijos, bet vyras vienu prisėdimu sukirto 5/6 flaugnarde, tad bijau net kažką konkrečiai teigti.

Flaugnarde receptas
Write a review
Print
Kaip gaminau
  1. Abrikosai* | 5vnt
  2. Braškės* | 5vnt
  3. Pienas | 180ml, 3/4 stiklinės
  4. Grietinėlė | 60ml, 1/4 stiklinės
  5. Kiaušiniai | 3 dideli
  6. Miltų | 70g, 1/2 stiklinės
  7. Brendis | 3 v.š., nebūtina
  8. Cukrus** | 4 v.š.
  9. Vanilės ekstraktas | keli lašai
  10. Cukraus pudra | šaukštas dekorui
  11. Sviesto formai ištepti
Viskas labai paprasta
  1. 1. Abrikosus ir barškes supjaustom pusiau, ir sudedame į sviestu išteptą kepimo formą.
  2. Atidėkite į šalį.
  3. 2. Dubenyje išplakam kiaušinį, pieną, grietinėlę, vanilę ir brendį (nebūtina).
  4. Taip pat įpilkite sirupą, jeigu juo keisit cukrų.
  5. 3. Beriam cukrų, miltus, druską. Išplakam, kad neliktų gumuliukų. Naudojau blenderį.
  6. 4. Gautą masę supilam į kepimo formą.
  7. 5. Pašauname į 190 laipsnių orkaitę 30-35min.
  8. 6. Pudrą beriam tik tada, kaip pyragas - apkepas atvės, nes atsitiks kaip nuotraukose .;)
Pastabos
  1. * Galima keisti mėgiamais vaisiais ir uogom. Obuoliai, persikai, kriaušės, slyvos ir t.t.
  2. **Cukrų esu keitus 4 v.š. klevų sirupo - pavyko puikiai.
TASHA http://tasha.lt/
N<3

No Comments

Post A Comment