Karštas spanguolių sidras | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
21563
post-template-default,single,single-post,postid-21563,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Spanguolių sidras

Karštas spanguolių sidras

 

Nuo kada spanguolės tolygu kisieliui?
Tai kas kad Kalėdos!

Savo straipsnyje apie Skandinaviško stiliaus šventinį namų dekorą jau minėjau – šiemet noriu kitokių Kalėdų. Tad ir pašvenčiau net tris įrašus su originaliomis idėjomis, kaip įtraukti spanguoles į savo šventinį gėrimų meniu!

Jei dar nespėjote jų peržvelgti, kviečiu apsidairyti:

Kalėdinis spanguolių punčas (versijos ir mažiem, ir dideliem)
Spice spanguolių arbata su rozmarinais 

O karštas spanguolių sidras – paskutinis ir bene įspūdingiausias mano kitokių Kalėdų gėrimų receptas.  

Šio gėrimo ištakos dar iš tų laikų, kai mano galvoje vyko 24/7 vakarėlis. Pabodus karštam vynui, visada pasikaitindavom sidrą. Būtent sidrą. Jį atradau studijuodama Britanijoje (tada turbūt paskutinį kartą ir gaminau). 
Bet nupūčiau dulkes nuo prisiminimų lobyno, pagyvinau gvazdikėlio ir cinamono nata bei užbarsčiau subtilios Supergarden spanguolių rūgštelės.
Šis sušildantis gėrimas – nuostabi kompanija Žiemos vakaram. Ypač nušlalus nosį čiuožinėjant rogutėm. Mūsų atveju – permirkus nuo lietaus… 😉 

 

Tiesa, šiandien galvoje rimtesni reikalai, tad šį gėrimą gaminau su nealkoholiniu sidru ir pavyko puikiai.
O šiaip mėgstu (mėgau) tikrą, rūgštų sidrą, bet į tokį įbėrus spanguolių miltelių, vargu ar nesiraukysite gerdami. Tad norint išlaikyti balansą rinkitės arba saldesnį sidrą, arba šaukštelį medaus. 😉

Karštas spanguolių sidras
Write a review
Print
Prireiks
  1. Sidras obuolių arba kriaušių | buteliukas
  2. Liofilizuotų spanguolių milteliai | 2aš (naudoju Supergarden)
  3. Karšto vyno prieskoniai | 1aš
  4. Apelsinas | 2 griežinėliai
  5. Medus pagal skonį
Viskas labai paprasta
  1. Prieskonius beriame į prikaistuvį ir truputį pakaitinam, kol pradės jaustis aromatas.
  2. Supilame sidrą, liofilizuotas spanguoles, apelsiną ir kaitiname ant silpnos ugnies apie 4-5min.
  3. Nuolat maišom ir neleidžiame užvirti.
  4. Pagardinam medum pagal skonį ir išpilstom į stiklines.
P.S.
  1. Dekorui naudokite cinamoną, anyžių, bet gaminant jų nereikia - pilnai užtenka karšto vyno prieskonių mišinio. Jeigu visgi norite paeksperimentuoti su anyžiumi ir cinamonu virtuvėje, peržvelkite Kalėdinės spanguolių arbatos receptą.
TASHA http://tasha.lt/

 

No Comments

Post A Comment