Kiaušinienė špinatų ir avinžirnių lizde | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
19475
post-template-default,single,single-post,postid-19475,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Kiaušinienė su avinžirniais

Kiaušinienė špinatų ir avinžirnių lizde

Artėjant Velykom natūraliai pradėjau gaminti daugiau patiekalų iš kiaušinių.

Šis receptas puikiai tiks sveikesniems ir maistingiems savaitgalio pusryčiams.
Bet per pietus su batatų skiltelėm irgi puikiai susivalgė!;)

Prireiks (vienam labai išaulkusiam arba dviems paragauti): 

2 kiaušiniai
100g šviežių špinatų
150g jau išvirtų avinžirnių (galite naudoti konservuotus)
2 česnako skiltelės
1/4 citrinos sulčių (galima daugiau)
Sauja riešutų (naudojau graikiškus)
Ghee sviesto ar aliejaus kepimui
Prieskoniai: čili, ciberžolė, medus

Riešutus apkepam sausoje keptuvėje ir atidedam į šalį.

Špinatus nuplauname, nuplikom karštu vandeniu ir paliekam nuvarvėti.

Tuo tarpu smulkiai sukapojam česnaką ir apkepam svieste ant sipnos ugnies. Įdedam avinžirnius ir keletą minučių kepame. Tada pagardinam žiubsniu čilio, ciberžolės ir šaukštu medaus.
Apie minutę kepame mentele vis pamaišydamini.
Prieskonius galite naudoti tokius, kokius mėgstate.

Arba išvis nenaudoti.

Įdedam špinatus, įpilam citrinos sulčių, išmaišom.
Formuojame „lizdą“:
Mentele špinatus sustumiam į apskritimą, o per vidurį padarom skylę, ištirpinam truputį Ghee sviesto ir įmušam kiaušinius.

Uždengiam dangčiu ir palaukiam 3-4 min, kol kiaušinis iškeps.
Pagardinam pipirais, druska, jeigu norisi.
Aš labai nemėgstu neiškepusių reikalų ant kiaušinio paviršiaus, todėl sumažinu kaitrą ir uždengiu keptuvę dangčiu. Jeigu jums patinka “skysti” kiaušiniai, kepkit kaip esate įpratę.

Recepto įkvėpimas: KITCHEN TREATY

No Comments

Post A Comment