Kišas su batatais ir špinatais | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
20077
post-template-default,single,single-post,postid-20077,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Kišas su batatais

Kišas su batatais ir špinatais

Pavasaris šiemet nepaliauja stebinti.
Iš tiesų, net nepastebejau, kaip pražydo pienės, išsiskleidė tulpės, atgijo žolė.
Gal dėl to, jog jos vis pasislepia po lietaus arba sniego sluoksniu?

Anyta nudžiugino, kad šiltnamyje jau laukia ir užaugę špinatai, tad bėgau jų nuskabyti – dar naktį nušals.
Gerai, kad mūsų spintelėje guli užsilikę batatai, nes metas kišui.

3-4 valgytojam:

  • 2 dideli batatai
  • Kelios saujos šviežių špinatų
  • 4 kiaušiniai
  • 120ml grietinėlės (naudojau 12%)
  • ± 10 išvalytų tigrinių krevečių
  • 200g Feta sūrio
  • 1 a.š. grūdėtų garstyčių (nebūtina)
  • 2 v.š. Ghee sviesto (tiks ir aliejus)

Prieskoniai: Druska, pipirai, saldi raudona paprika.

Food Boutique - kišas su batatais-8

 

  1. Stambiai tarkuotas bulves dedame i sviestu išteptą kepimo indą (naudojau 24 cm atsegamą pyrago formą).
    Nors dabar jos užima daug vietos, pasikaitinusios orkaitėje sukris.
  2. Pašauname į 210C orkaitę 20 min.
  3. Kol bulvės kepa, didesniame dubenyje suplakam 4 kiaušinius su grietinėle.
    Beriam prieskonius, garstyčias, 3/4 smulkintą sūrį (saujelę atidedam).
    Išmaišome.
  4. Dedam špinatus ir dar kartą išmaišome.
  5. Išimame iš orkaitės bulves ir su šaukštu iš jų formuojame “dubenėlį”, t.y. padarome padą su krašteliais.
  6. Pilame kiaušinių masę, dedame krevetes (aš jas suguldžiau taip, kad uodegėlės žaismingai kyšotų), apibarstome likusiais Fetos trupinukais.Food Boutique - kišas su batatais-1
  7. Orkaitės temperatūrą sumažinam iki 190C ir pašauname kišą 30min.

 

Galima patiekti su Tdzaki padažu ar tiesiog graikišku jogurtu ir šlakeliu citrinos sulčių.
Bet skaniausia su pienėm.
Tik jų nevalgome. 😉

Draugiška mažyliui versija:
Fetą pakeiskite grudėta ar paprasta varške.
Krevetes – mėgstamom daržovėm.
Garstyčias ciberžole ar kitokiom prieskoninėm žolelėm.

Food Boutique - baby kišas-1

No Comments

Post A Comment