Labai skanus šokoladinis pyragas "Brownie" | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
19239
post-template-default,single,single-post,postid-19239,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
rududu braunis

Labai skanus šokoladinis pyragas “Brownie”

Šiandien ypatinga diena, tad ir receptas ypatingas.
Bent jau lyginant su kitais mano truputį “išprotėjusiais” kūriniais.

Iš tiesų, šį gėrį pirmą kartą gaminau gimtadienio proga, bet švenčiant 4metų sukaktį nusprendžiai išsitraukti iš archyvo ir pagaliau pasidalinti.

Labai „nuodėmingas“ reikalas, o uždėjus Rududu sluoksnį… O dar jei valgai su vaniliniais ledais…
Bet taip jau man norėjos.
O kai sukanka 28-eri, pasilepint visai sveika. Kai ketveri – taip pat. 😉

Gamindama šį kepinį naudojau stiklinę kaip matavimo vienetą. Kadangi neretai išgirstu prašymų rašyti gramais, viską „konvertavau“ interneto pagalba. Tad gali būti 10-20g neatitikimas. Esmės tikrai neturėtų pakeisti.

Žinoma, jei kulinarija yra kūryba, konditerija – “tikslieji mokslas”. Bet ne su sufle mes kepam, truputis improvizacijos esmės tikrai neturėtų pakeisti.

Iš tiesų, galima į vidų dėti ir riešutų, baltojo šokolado, kokoso drožlių, smulkintų džiovintų figų ir t.t.
Bet šį kartą vėl likau prie originalios versijos.

Norint iškepti labai gardų Brownie prireiks (net konditerių – kepėjų šeimyna įvertino kaip „laaaaabai labai“):

220g minkšto sviesto
4 kiaušinių
400g paprasto cukraus
220g rudojo cukraus (galima naudoti tik paprastą cukrų)
1 a.š. vanilės ekstrakto
190g miltų
120g kakavos (nesaldintos)
1 a.š. druskos
180g smulkinto juodojo šokolado

Pertepimui (nebūtina)

1 skardinė „Rududu“

Glajus (vėlgi – nebūtina)

150g šokolado (naudojau konditerinį)
1 v.š. kokosų sviesto arba šlakelis riebios grietinėlės (nebūtina)

Įkaitinam orkaitę iki 180 laipsnių.
Formą (naudojau 24x30cm) išklojam kepimo popieriumi.

Cukrų ir sviesta išsukam. Įpilame vanilę ir įmušam kiaušinius.
Išmaišome iki vientisos masės.
Kitame inde suberiam išsijotus miltus, kakavą ir druską.
Sumaišome su sviesto mase.

Įberiam trupintą šokoladą ir dar kartą gerai išmaišome mediniu šaukštu ar kitokiu tvirtu „įrankiu“. Gaunasi tikrai tiršta tešla.

Viską sukrečiam į kepimo formą ir išlyginame šaukštu arba kepimo mentele, suvilgyta aliejumi.
Kepame 30-35 min.
Dantų krapštuko testas:
jeigu ištraukus jis sausas – pyragas bus kietesnis, o jeigu ant jo truputį lieka tešlos – gausite šlapią Brown’į. Rekomenduoju antrąjį variantą.

Leidžiam pyragui atvėsti.

Iš tiesų, galima jau ir valgyti, bet kadangi jį kepiau savo gimtadienio proga, nusprendžiau pasmaližiauti. Skardinę Rududu įmerkiam į karųtą vandenį ir palaukiame minutę (kad vos vos sušiltų ir lengviau teptųsi).
Užtepame ienodą sluoksnį ant pyrago ir dedame pusvalandukui, kol visiškai atvės ir „sukietės“.

Smulkiai supjaustome šokoladą (vienodais gabaliukais, kad išsilyditų tolygiai) ir sudedam į dubenėlį. Jį dedame į puodą su karštu (bet ne verdančiu!) vandeniu ir nuolat maišydami ištirpiname iki skystos konsistencijos.
Jeigu šokoladas „sušoka“, tampa grublėtas, galima įmaišyti grietinėlės arba kokosų sviesto. Be to, taip glajus ilgiau išliks skystas.
Tirpinant šokoladą svarbu, kad nepatektų drėgmės ir kaitinti kuo žemesnėje temperatūroje.

Šokolado glajumi apliejame visą pyrago paviršių, vienodai paskirstome ir palaukiame, kol ji spradės stingti.
Vėl dedame į šaldytuvą ir ištraukiame likus pusvalandžiui iki.
Valgome su vaniliniais ledais.

Kitą kartą būtinai išmėginsiu Mascarpone kremo pertepimą.
O šiaip tai tikrai neblogas ir nesudėtingas Brownis.
Beje, jeigu nesate smaližiai, cukraus galima naudoti ir mažiau.

No Comments

Post A Comment