Mieliniai blynai | tešlą ruošiam iš vakaro | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
21833
post-template-default,single,single-post,postid-21833,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
mieliniai blynai is vakaro su bananais

Mieliniai blynai | tešlą ruošiam iš vakaro

Mano mama ruošia tobulus mielinius blynus

 

mieliniai blynai per nakti su bananais

 

Vaikystėje visos likusios nakvoti draugės prašydavo manęs užsakyti pas mamą “tų blynų” pusryčiam. Asmeniškai aš buvau labiau šių gerbėja, nors jos alpo dėl mielinių blynų su obuoliais. Traški cukrumi apibarstyta plutelė ir purūs obuolių debesėliai viduje. Mama juos patiekdavo su grietinės ir braškių uogienės padažu… Tikras sveikuolio “džiaugsmas”!

Grįžkim prie recepto. Ne, šis receptas ne jos. Iš mamos recepto prašau nuo praeitų Užgavėnių. Jai jau buvo pakankamai skaudu pasidalinti su “visu pasauliu” slaptu mano močiutės – babcės Zosės blynais. Kuris, beje, buvo sutiktas su didžiom ovacijom. 

Bet gera naujiena ta, jog atradau labai artimo skonio receptą. Tik garantuoju, mano mama deda mažiausiai 2 kartus daugiau cukraus ir “skandina” blynus aliejuje. 

Geresnė naujiena: aš – ne mano mama. Taigi cukraus kiekis čia pakankamas, o blynai iškeps puikiai vos vos sviestu suvilgytoje keptuvėje. Kadangi naudojau smulkintus bananus, saldumo pakako. Bet jeigu gaminsite blynus be vaisių, cukraus kiekį siūlyčiau padidinkint. 

 

mieliniai blynai su bananais tasha per naktį

Dar svarbu paminėti, jog kiekis gaunasi didelis. Tikrai. Nuotraukos darytos po to, kai mes, trijų asmenų šeima, buvome jau prisikirtę blynų. 

Likusius galima saugoti šaldytuve keletą dienų arba – mano mėgstamiausias sprendimas – užšaldyti. Aš sugrupuoju porcijomis (po 3-4vnt) ir sudedu į šaldymo maišelius. Atitirpinkite kambario temperatūroje arba su specialia mikrobangės programa. O tada kelios sekundės keptuvėj ir paruošta!
Ypač rekomenduoju mamoms. Dar rekomenduoju “meškio” dekorą 😉

 

 

O šiaip šį receptą sugalvojau išmėginti, nes planavau Užgavėnėm į darbą nusinešt skanėstų. O kas gali labiau palengvint gyvenimą nei iš vakaro paruošta blynų tešla? Mielėm reikia laiko fermentuotis ar kokį ten stebuklą nuveikti, tad naktis praleista šaldytuve tam puikiai tinka. Kitokiu atveju palaikykite blynus bent 8valandas arba naudokit ne mieles, o kepimo miltelius. 

Viskas, gaminam. 

Mieliniai blynai per naktį
Write a review
Print
Prireiks
  1. Pienas 600-700ml
  2. Cukrus 3 v.š.
  3. Sausos mielės, pakelis (8g)
  4. Sviestas 4v.š. (apie 50g) tešlai bei papildomai kepimui
  5. Miltai, 500g (naudojau speltos)
  6. Druska, žiubsnis
  7. Kiaušiniai, 2 dideli (naudosim ryte)
  8. 3 bananai
Viskas labai paprasta
Iš vakaro pasiruošiam tešlą
  1. Pašildome pieną (neužverdam, o tiesiog pašildom) ir sumaišome su cukrumi bei mielėm (pradžioj galima mieles išmaišyti mažesniam kiekyje pieno). Atidedame 5 min.
  2. Ištirpiname sviestą, leidžiam jam atvėsti ir įmaišom į pieno masę.
  3. Dideliame dubenyje sumaišome miltus, druską ir pieną. Maišome tol, kol nelieka sausų miltų. Tešloje gali likti "gumulėliai", bet ne sausų miltų.
  4. Uždengiame indą rankluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje kilti (apie 30min). Po to uždengiam dangčiu ar maistine plėvele ir perkeliam į šaldytuvą nakčiai ar bent 8 valandom.
Ruošiame blynus
  1. Ryte išimam tešlą iš šaldytuvo likus pusvalandžiui iki gaminimo. Įmaišome du lengvai išplaktus kiaušinius ir smulkintus bananus (0.5x0.5cm gabalėliai).
  2. Man tešla labai sunkiai maišėsi (buvo panaši į kramtoškę), tad aš įpyliau dar truputį šilto pieno.*
  3. O šiaip tešla turi būti ne skysta, tąsi, kremiška, lipni.
  4. Įkaitinam keptuvę su trupučius sviesutu (greičiau bus, jei naudosit iškart dvi). Šaukštu atgnybiam tešlą ir krečiam į keptuvę. Kepame po kelias minutes iš kiekvienos pusės ir namai kvepia atostogom... 🙂
Pastabos
  1. Recepte pieno kiekį pakoregavau, bet tiesiog įspėju, jeigu susidursit su tokia pat problema ryte.
TASHA http://tasha.lt/
No Comments

Post A Comment