Miso per 10 minučių | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
miso, sriuba greita, greita sriuba receptas, gyoza koldunai
20288
post-template-default,single,single-post,postid-20288,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Miso sriuba per 10 minučių

Miso per 10 minučių

Su miso mūsų šeimoje niekad neprašausi.

Miso sriuba per 10 minučių
Balyje su malonumu ją valgėme net pusryčiam.

Šiame sriubos recepte palikta daug vietos improvizacijai, bet būtina turėti miso (sojų) pastos. Ją galima įsigyti didesnėse maisto prekių parduotuvėse arba specializuotose, kaip Assorti.

Jau esu publikavusi savo miso “po švenčių” receptą čia

O ši sriubos versija tikras išsigelbėjimas skubant, kai į tave įremtas alkanas suirzęs žvilgsnis.
Tokiem atvejam visada šaldymo kameroje turiu azietiškų Viči koldūnų Gyoza. Ir tai vieninteliai pirktiniai “pusfabrikačiai”, kuriuos pripažįstu. Ir tai ne reklama.

Mano favoritai – koldūnai su daržovėm, bet šiai sriubai tiks visi skoniai – su mėsa, vištiena, lašiša ar grybais.

p.s. Labai neblogą straipsnį apie miso pastą radau Guodos blog’e.
O dabar metas receptui.

Greitoji miso sriuba
Write a review
Print
2-3 asmenim prireiks
  1. Vanduo | 1-1.2 litrai
  2. Miso (sojų) pasta | 3-4 a.š.
  3. Šaldyti Gyoza koldūnai | 8-10 vnt
  4. Špinatai | 2 kupinos vyriškos saujos
  5. Svogūnų laiškai ar petražolės | sauja
Nebūtina
  1. Ramen makaronai | 2 "lizdeliai", ±100g
  2. Taip pat tiks kitokie azietiški makaronai: stikliniai, soba ar pan.
  3. Čia taip pat tiks Tofu sūris
Viskas labai paprasta
  1. 1. Užverdame vandenį ir sumažinam ugnį iki silpnos vidutinės (tegul verda, bet ne kunkuliuoja).
  2. 2. Tuo tarpu Miso pastą išmaišom atskirame dubendėlyje su trupučiu karšto vandens, kad "atsileistų". Supilam į puodą su verdančiu vandeniu.
  3. 3. Įdedame koldūnus ir verdam, kiek nurodyta ant pakuotės (4-5min). Pamaišykite.
  4. 4. Tuo tarpu išverdam makaronus (virimo laikas nurodomas ant įpakavimo). Juos gaminu atskirai, nes dažniausiai sugeria daug sriubos.
  5. 5. Likus minutei įdedam špinatus ir paragaujame sriubą.
  6. Jeigu norisi, įdėkite dar Miso, druskos arba sojų padažo. O jeigu per sūru, praskieskite virintu vandeniu.
  7. 6. Į dubenėlius dedame makaronus, pilame sriubą ir pagardinam smulkintom prieskoninėm žolelėm (aš jas pakeičiau sezamais).
TASHA http://tasha.lt/
Skanaus 🙂

No Comments

Post A Comment