Naikinam likučius: kuskusas su lašiša ir raudonaisiais ikrais | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
18920
post-template-default,single,single-post,postid-18920,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Kuskusas su ikrais

Naikinam likučius: kuskusas su lašiša ir raudonaisiais ikrais

Po ilgos pertraukos savaitgalį su Nika vėl išvažiavom į Biržus. Aplankysim senelius ir atiduosim dėmesio duoklę vyrui.
Juokingiausia, kad pats likimas nenorėjo mūsų paleisti iš Vilniaus. Iš namų „išjudėjom“ 15val., bet iš Vilniaus tik 17…
3 Kartus teko apsisukti ir grįžti namo, kol susirinkome visą mantą.
To dar nėra buvę.
Skaudžiausias grįžimas buvo trečiasis, kai jau išlėkę į autostradą prisiminėm apie miegamajame jaukiai įsitaisiusį kompiuterį.
Užtat kiek aš kelionėje turėjau gražaus laiko peržvelgti savo receptų ir nuotraukų papkutę…

Mes kaip mes, bet vat mažoji dama, tai laiminga nebuvo tokiu užsitęsusiu pasivažinėjimu.

Nors iš tiesų ji šaunuolė, atlaikė daug geriau nei tikėjaus. Dar vakare užteko jėgų net nueiti drauge į pirtį.
Tai labai tikiuosi ryt parpsim iki brunch’o… ech pirmadieniais tikrai gerai būti mama.

Šiandien dalinuosi labai „jaukiu“ patiekalu – vėlgi, sukurtu spontaniškai „sukantis iš padėties“.

Nebūtina pirkti šviežią lašišą, puikiai tiks nuo savaitgalio baliaus užsilikęs jau iškeptas gabaliukas.
Lašišos naudokite tiek, kiek norisi, aš surašiau tik gaires.
Galima pagardinti daržovėm, tarkim paprikom, cukinijom, moliūgu. Taip pat saulėje džiovinti pomidorai puikiai tiksi.

Atsisakykite druskos, ikrų ir pasidalinkite šiuo patiekalu su pačiais mažiausiais valgytojais. 😉

Žodžiu, lengvas būdas skaniai sunaikinti likučius.

2-3 valgytojam prireiks:

3/4 stiklinės perlinio kuskuso (galima pakeisti paprastu kuskusu arba makaronais)
Šviežios lašišos filė (200-250g.), jeigu turite jau pagamintą kepsnelį – irgi tiks
3-4 a.š. raudonųjų ikrų
1/2 stiklinės grietinėlės (naudojau 15%)
Nedidelės šakelės rozmarino
Druskos
Pipirų
Citrinos
Kepimui tinkamas aliejus
Sviesto kepimui (naudoju Ghee)

Kuskusą išverdame taip, kaip nurodyta ant pakuotės (dažniausiai 1 stiklinei kruopų naudoju 2 stiklines vandens, o virimas užtrunka apie 15min., kol kruopos suminkštėja ir sugeria visą vandenį).
Svarbu, kad kruopos nesutižtų.
Nukošiam.

Iš tiesų, viryklę galima išjungti ir minute anksčiau, nes mes kuskusą dar pakankinsim troškindami.

Lašišą nuplauname, įtrinam šlakeliu aliejaus, druska, pipirais, trupučiu tarkuotos citrinos žievelės bei rankose plėšytu rozmarinu.
Dedame ant gerai įkaitintos keptuvės ir kepame apie 10min. (priklauso nuo gabaliuko storio). Pusiaukelėj apverčiame.

Išimam iš keptuvės ir šakute išskaidom žuvį į nedidelius gabaliukus. Prieš tai nuimame odelę ir išrenkam ašakas.

Keptuvėje ištirpiname sviestą (galima naudoti tą pačią, kurioje kepė žuvis). Trumpai apkepame kruopas, pilame grietinėlę ir išmaišome. 1-2 min. troškiname ant vidutinės ugnies.
Dedame lašišą, labai atsargiai išmaišome. Po minutės išjungiam viryklę.

Prieš tiekiant apšlakstome citrinos sultimis (arba paduodame griežinėlį greta) ir dedame po kupina šaukštelį ikrų. Pagardinam maltais pipirais, jeigu norisi – druska.
Galima puošti smulkintais šviežiais krapais, petražolėm ar saulėgrąžų daigais.

No Comments

Post A Comment