Naminis majonezas su Wasabi krienais | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
19660
post-template-default,single,single-post,postid-19660,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
velykos

Naminis majonezas su Wasabi krienais

Tikėjausi madingo žalio atspalvio, o Wasabi tik prigesino ryškią geltoną naminio majonezo spalvą.
Užtat skonyje išraiškingumo tikrai netrūko.

Food boutique - W.Mayo -1 Food boutique - W.Mayo -3
Tai naminio majonezo receptas pagardintas aitriu azietišku atspalviu.

Galite pagal šį receptą gaminti tradicinį majonezą. Bet kadangi skaitote mano blogą, tradicinio sprendimo neieškote. Tad siūlau dar kelis įdomesnius majonezo derinius:
– su orkaitėje keptom česnako skiltelėm
– su saulėje džiovintais pomidorais ir marinuotom paprikom (sutrinam blenderiu lygiom dalim)
– su laimo (žaliosios citrinos) sultimis
– su Tabasco
– su trintais ančiuviais (atsargiai, lengva “persūdyti”)
– su smulkintu pelėsiniu sūriu ir šlakeliu citrinos sulčių
– su medumi ir grūdėtomis garstyčiomis
– su krienais ir parmezano sūriu

O dabar idėjos priešistorė:

Paskutinį kartą naudojau majonezą gamindamą šias užkeptas midijas, prieš gerus metus. Po to kažkaip natūraliai jis iškrito iš mūsų raciono ir apie šį produktą prisiminėm tik klausant Alfo diskusijos per Žinių radiją apie majonezą.

Majonezo X atstovė teigė, kad Lietuvoje tai labai populiarus produktas, vartojamas bent kelis kartus per savaitę ir vos keletas procentų valgytojų nevartoja šio produkto.
Ir tai dažniausiai pagyvenę žmonės.
Bet man atrodo, kad jūsų paskaičiavimai pagyvenę. Kuo toliau, tuo lietuviai labiau rūpinasi, kas keliauja į jų pirkinių krepšelį.

Rimtai, mes tarkim kiaušinius valgome su krienais. Kaip tik vakar Andrius parnešė iš turgaus indelį naminių ir palepino mane virtų kiaušinių vakariene. :))

Taip ir subrendo idėja pagaminti naminį majonezą su krienais.
Tiesa, Japoniškais – Wasabi.

Prireiks:

  • 2 tryniai (baltymus galite panaudoti šiam desertui)
  • 1 v.š. vyno acto
  • 1/2 a.š. druskos (visada galima pasūdyti papildomai)
  • 1 stiklinė ypač tyro alyvuogių aliejaus (rinkitės kuo švelnesnį, be jokio kartumo)
  • 2 v.š. Wasabi krienų miltelių (galima pakeisti pasta)

Išeiga: ±200g

Aliejų teks pilti plona srovele, tad siūlau pasirūpinti indu su snapeliu.
Taip pat reikia įrankio plakimui (šakutė ar šluotelė), bet aš naudojau elektrinį plaktuvą.
Kritinis momentas: ingridientai turi būti kambario temperatūros.

Sumaišykite trynius, druską ir actą.

Įjungiam elektrinį plakiklį ant mažiausio greičio ir nuolatos plakam.
Po truputį, plona srovele pilame aliejų. Nuolatos maišydami.
Masė tirštės, tirštės ir jau po keletos minučių konsistencija taps panaši į majonezą.
Plakame ir pilame aliejų, kol jo neliks. Labai lėtai ir kantriai.
Ko tikėtis pabaigoje?
Spalva – sodriai geltona, o konsistencija tirštesnė už pirktinį majonezą.
Skonis kitoks nei mes įpratę.

Galiausiai Wasabi miltelius sumaišykite su trupučiu vandens (turi būti tyrelės konsistencija) arba tiesiog išspauskite Wasabi krienų ir gerai išmaišykite. Siūlau pirma pasigaminti su mažiau krienų, o jeigu norėsis aštriau – įdėti dar.
Miltelius taip pat galima berti gamybos pradžioje, su actu ir tryniais, bet taip negalima reguliuoti aitrumo.

Skonį papildys truputį citrinos sulčių.

Idėja pusryčiams:
Sauja mėgstamų salotų, avokadas, virti kiaušiniai ir šaukštelis naminio Wasabi majonezo. Papuošiam sezamo sėklomis.

Food boutique - W.Mayo -9

P.S. nuotraukose ir tradicinis (dubenėlyje), ir Wasabi majonezas (stiklainyje).
Galima “palyginti” spalvas.

Beje, kaip jums mano naujas foto fonas?
Tai buvo meilė nuo pirmo kadro! <3

No Comments

Post A Comment