Naminis “Teriyaki” padažas | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
19212
post-template-default,single,single-post,postid-19212,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Teriyaki padažas

Naminis “Teriyaki” padažas

Savo 2016 metų padažo Oskarą įteikiu česnakiniam.

Oij!
Visgi jis atitenka “Teriyaki” padažui.
Jei išgyveno “La La Land”, išgyvens ir česnakas.

Šis receptas nuostabus tuom, kad gana paprastai ir nebrangiai pasigaminsite didelį kiekį fantastiškai skanaus japoniško padažo.
Parduotuvėje terijakis kainuoja nemažai, o buteliukas mažas.
Be to, nėra jis jau toks skanus palyginus su naminiu! 😉

Aš gaminu iš karto daugiau ir kol kas nepakitęs išbuvo šaldytuve apie savaitę . Ne dėl to kad sugestų, tiesiog jo nebelieka.
Jis lalalabai skanus ir tinka ne tik gaminant azijietiškus patiekalus, bet ir daržovių, žuvies ar vištienos patiekalams pagardinti bei marinuoti. Be to, vasarą galima mėgautis su bet kuo, ką nuimsite nuo grotelių.

± Pusės litro stiklainiui pripildyti prireiks:

1 stiklinė sojų padažo
1 stiklinė vandens
5 v.š. cukraus (naudoju rudąjį)
1-2 v.š. medaus
Pusės citrinos sulčių
2 v.š. acto
2 skiltelės česnako
1-2 v.š. krakmolo, ir ¼ stiklinės vandens jam išmaišyti

Česnaką išspaudžiame arba smulkiai sutarkuojame.

Nedideliame puode išmaišome visus ingridientus apart krakmolą.
Keletą minučių kaitiname ant nedidelės ugnies vis pamaišydami. Pasistenkite padažo neužvirti.

Kai cukrus ištirps, paragaukite, ar atitinka jūsų skonį. Jeigu kažko trūksta, įdėkite daugiau cukraus ar įpilkite acto. Tik nepersistenkite, nes atvėsęs padažas tampa intensyvesnio skonio.

Krakmolą ištirpiname šlakelyje vandens ir atsargiai, maišydami supilame į padažą.
Lėtai maišome, kol pasieks norimą tirštumą. Nukeliam puodą nuo kaitlentės ir leidžiame atvėsti. Supilam į indelius ir laikome šaldytuve.

Skanaus! Gal man reikėtų sakyti いただきます!

P.S. Skaniausia į jį mirkyti užkandžius, tokius kaip “spring rolls” suktinukai ar užpilti ant jau paruoštų patiekalų. Kepant padažas praranda tekstūrą, tampa skystesnis.
Skonis irgi nebus toks intensyvus kaip šalto.

No Comments

Post A Comment