Nesaldus pyragas su kukurūzų miltais | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
19834
post-template-default,single,single-post,postid-19834,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Kukrūzų miltai

Nesaldus pyragas su kukurūzų miltais

Nesu tikra, ar tai taps tradiciniu pyragu namuose, bet pavyko gana įdomus reikalas. Pyragas trapus, tad prieš pjaustant būtina palaukti, kol atvės. Šis kepinys sausokas – valgykite su užtepėlėm, sviestu, salotomis ar sriuba.
Meškinį česnaką pakeiskite bazilikais, špinatais ar kitokiom žolelėm. Su sūriu bei likusiais priedais taip pat galima improvizuoti.

Food Boutique - kukrūzų miltų pyragas-18 Food Boutique - kukrūzų miltų pyragas-1-6

Prireiks:

• 150g (stiklinė) miltų
• 150g (stiklinė) kukurūzų miltų
• 2 a.š. kepimo miltelių
• a.š. druskos
• žiubsnis pipirų
• 220ml pieno
• 40ml aliejaus (1/4stiklinės)
• 1 didelis kiaušinis
• 10 smulkintų saulėje džiovintų pomidorų
• 2 saujos smulkiai pjaustytų meškinių česnakų (galima pakeisti bazilikais, špinatais ir pan.)
• 1-2 saujos tarkuoto parmezano sūrio

  1. Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus.
  2. Kitame inde išplakam kiaušinį, pieną, aliejų ir sumaišome su miltais.

 Food Boutique - kukrūzų miltų pyragas-2-2 Food Boutique - kukrūzų miltų pyragas-6

3. Tarkuotą sūrį, smulkintus pomidorus ir meškinio česnako lapus įmaišome į tešlą.

4. Masę pilame į kepimo popieriumi išklotą formą. Food Boutique - kukrūzų miltų pyragas-1-2

  1. Pašauname į 190C įkaitintą orkaitę 35-40min. Vadovaujamės dantų krapštuko testu – įbedame į pyrago vidurį, jeigu ištraukus jis sausas – paruošta.
  2. Prieš pjaustant paliekame atvėsti.

Adaptuota iš: http://www.foodpleasureandhealth.com/

No Comments

Post A Comment