Nuostabus tortas #29! | "Guilt free", Raw ir dar Rožinis | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
21160
post-template-default,single,single-post,postid-21160,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
sveikuoliškas tortas

Nuostabus tortas #29! | “Guilt free”, Raw ir dar Rožinis

 

Mano 29tas tortas negalėjo būti tobulesnis!

 

burokėliai tortas

Šis rožinis raw tortas puikiai atspindi mane. Dabartiniam gyvenimo momente. Ieškanti naujų potyčių (potyrių + pojūčių), sąmoninga, bet vis dar valiūkiška ir ryški. Beje, taip ir planuoju gyvent iki kokių 99metų. O tada prašau mane užšaldyti ir atsiradus progai klonuoti.  

Taigi nepraėjo mėnuo nuo gimtadienio ir pagaliau dalinuosi „guilt free“ deserto receptu, kuriuo nustebinau artimuosius.

Istorija paprasta: šaldytuve gulėjo iš uošvių parsivežti burokėliai. Sakau, kodėl nepabandžius iš jų kažką nulipdyti saldaus ir ryškaus. Deja, cheese cake’o svajonę teko atidėti kitam kartui, bet raw saldėsis nenuvylė.

 

Raw tortas su burokėliais-9

 

Kas patiko:

 

  1.  SPALVA! Oh ta vaivorykšte skrajojančių ponių spalva…
  2. Skonis. Skonis yra subjektyvus reikalas, bet jeigu jums patinka raw reikalai, tikrai nenuvils ir šis.
  3.  Smalsumas. O kaip įdomu buvo ne „raw valgytojam“ paknibinėti šį desertą! Aiškų, buvo tokių, kas paskandino juos Haagen Dazs. Ką čia slėpsi, brolau!
    Bet, tarkim, prijaučiantiems sveikuoliams patiko. Andriaus iš vis nuo jo negalima buvo atkrapštyti.
  4. Visiškai kids friendly. Tad Nika galėjo drąsiai smaližiauti. Jei kam įdomu, aš vis dar laikausi tų “jokių dešrelių, sūrelių ir cukraus” mitybos principų.  
  5. Na ir paskutinis nuostabus dalykas : dekoras. Šerkšnu apsitraukusios šaldytos uogos privertė išsitraukti telefonus ir fotografuoti desertą. Bet puikiai tiks liofilizuotos ar šviežios. Taip pat drąsiai puoškite jį gėlių žiedais ar prieskoninių žolelių lapeliais (mėtos, čiobrelis, raudonėlis), sėklom ir riešutais.

 

sveikuoliškas tortas

 

Kas nepatiko:

 

  1. Labai iš anksto pasigaminti nepavyks, nes pastovėjęs šaldytuve prapranda šviežumo išvaizda. Bet iš vakaro tikrai galite. 
  2. Na ir kaip visada – po darbo su burokėliais, yra ką tvarkytis.

 

FANTASTIŠKAS RAW TORTAS SU BUROKĖLIAIS
Write a review
Print
Vienam tortui prireiks
Pagrindui
  1. Datulės | 180g (3/4 st)
  2. Graikiški riešutai | 150g (1st)
  3. Figos džiovintos | 70g (1/4st)
  4. Cinamonas | 1 aš
  5. Druska | žiubsnelis
Kremui
  1. Anakardžių riešutai | 400g (2st)
  2. Burokėlis | 1vnt (170g)
  3. Agavų ar klevų sirupas | 4vš
  4. Kokosų sviestas | 5vš
  5. Laimo ar pusės citrinos sultys ir tarkuota žievelė
Torto dekorui
  1. Tiks šaldytos, liofilizuotos ar šviežios uogos. Taip pat drąsiai puoškite jį gėlių žiedais ar prieskoninių žolelių lapeliais (mėtos, čiobrelis, raudonėlis), sėklom ir riešutais.
Viskas labai paprasta
  1. Iš anksto pasiruošiame anakardžius: nusiplaunam ir užpilame vandeniu Paliekam bent 2 val.
  2. Pasiruošiam pagrindą: riešutus, datules ir figas nuplauname. Datules nukaulinam, nulupam žieveles (ilgiau palaikius vandeny bus paprasčiau).
  3. Visus padui skirtus ingredientus sutrinam iki vientisos masės.
  4. Pasidedame torto formą ant sviestinio popieriaus, apvedam pieštuku ir išsikerpam. Pasitiesiam ant formos dugno ir sukrečiam pagrindo masę. Išlyginam ir pasidedame į šaldytuvą.
  5. Pereinam prie kremo: burokėlį nuplaunam, nulupam, supjaustom į kelias dalis. Sutrinam su, anakardžiais, kokoso sviestu ir sirupu iki vientisos masės.
  6. Sukrečiam ant pagrindo, išlyginam ir dedame bent keliom valandom į šaldytuvą.
  7. Dekoruojam pagal fantaziją.
Pastabos
  1. Saldumą ir rūgštumą reguliuojam pagal skonį.
  2. Graikiškus riešutus keiskite migdolais be luobelių.
  3. Naudojau 9cm skersmens apvalią formą
  4. ST - stiklinės trumpinys
  5. VŠ - valgomi šaukštai
  6. Vietoj sirupo galite naudoti medų ar ktiokį mėgstamą saldiklį.
TASHA http://tasha.lt/

 

No Comments

Post A Comment