Prancūziškas desertas: migdolų pyragaičiai „Financier“ | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
19692
post-template-default,single,single-post,postid-19692,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
pyragas su migdolais

Prancūziškas desertas: migdolų pyragaičiai „Financier“

Financier gavome lauktuvių iš Paryžiaus ir iškart įsimylėjom. Užsidegiau noru pasigaminti namuose. Negaliu patikėti, kad tik dabar juos atradau!
Vienas geriausių pastaruoju metu gamintų desertų.

Dažniausiai jie būna stačiakampio formos keksiukų pavidalu – tokie migdoliniai auksto luitai. Bet drąsiai pilkite į paprastas keksiukų formeles ar mažesnę pyrago formą.

Food Boutique Financier-16

Gaminau su ir be įdaro. Kadangi Financier’iai gana saldūs, uogos priduoda malonios rūgštelės.
Jeigu norisi, įdarui galite naudoti šaukštelį Rududu, žemės riešutų sviesto, šokolado gabaliukus
, pistacijas, persikus ir t.t.

Beje, šie pyragaičiai – puikus sprendimas, jeigu turit užsilikusių kiaušinių baltymų nuo, pavyzdžiui, Velykų majonezo gaminimo.

Food Boutique Financier-13

Iš nurodyto kiekio gavosi 2 kepinukai (15.5×5.5x4cm)

  • 30 g aukščiausios rūšies miltų
  • 85 gmilgdolų miltų (galima pakeisti maltais migdolų riešutais)
  • 130 g sviesto (iš jo paruošiau apie 100g Beurre noisette)
  • 150 g cukraus pudros (arba sumalto paprasto sukraus)
  • 3 kiaušinių baltymai
  • Žiubsnelis druskos
  • Šaldytų arba šviežių uogų (naudojau šaldytas avietes ir braškes)

Pirma pasigaminame Beurre noisette.
Puodą su sviestu kaitinam ant silpnos-vidutinės ugnies apie 3-5min. Paviršiuje susidarys baltos putos, o tada jos virs rudomis nuosėdos. Išjungiam kaitrą.
Kaip įsitikinti, ar jau pasigaminot Beurre noisette?
Sviestas bus sodriai auksinės spalvos, o namuse pasklis kepintų riešutų kvapas.
Siūloma (nors aš taip nedariau) perpilti sviestą į kitą indą ir padėti ten, kur vėsu (balkonas ar šalto vandens vonelė). Taip apsisaugosite nuo tolimesnio sviesto virimo ir galiausiai sudeginto Beurre noisette.

Migdolų miltai.
Darau taip: midolus nuplaunu, keletą minučių paverdu vandenyje, kad luobelė „atšoktų“ ir nuimu ją nuo visų riešutų. Labai lengvai lupasi. Migdolus sumalu iki vientisos masės (naudoju blenderį).

Sumaišome cukrų (geriau persijotą), druską, miltus ir migdolų miltus.
Galima įpilti kelis lašus migdolų aromato.

Baltymus truputį suplakam ir pilame į tešlą.
Maišome iki vientisos masės.
Po truputį supilam sviestą, tik nepamirštam kita ranka maišyti.
Nesu tikra, taip ir reikia daryti, bet aš prieš tai sviestą prakošiau, nesinorėjo dėti degulių.

Tešlą įdedam valandai į šaldytuvą.

Įkaitinam orkaitę iki 200C.
Tuo tarpu išimam masę ir šaldytuvo ir supilstom į pasirinktas formeles.
Įspaudžiam į vidų po kelias atitirpusias šaldytas uogas ir kepame 15-20min (priklauso nuo formos).

Financier’iai turi įgauti gražų auksinį atspalvį.
Neperkepkit, nes „šlapi“ jie skanesni.

Už gaires ačiū Weekendbakery.

 

No Comments

Post A Comment