Risotto su midijom ir meškiniu česnaku | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
19792
post-template-default,single,single-post,postid-19792,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
risotas su midijom

Risotto su midijom ir meškiniu česnaku

Pripažinsiu, nesu nei makaronų, nei ryžių didelė gerbėja. Todėl dažniausiai tai tampa garnyru arba pusę porcijos sudaro “pagardai” – daržovės, sūris, jūros gėrybės ir t.t. Tad nieko keisto, jog Risotto gaminau pirmą kartą gyvenime.
Labai jaudinausi, bet pavyko puikiai. O geriausia, kad nuo vyro “atvažiuosiu pietų anksčiau” skambučio iki šakučių barškėjimo užtrukau tik 25min!
Tai nėra labai autentiškas receptas. Išvis, italam geriau neskaityti. Bet buvo labai skanu.
Food Boutique - Laukinis Risotto-4

1 sočiai porcijai arba 2 su sriuba prireiks:

  • 500ml sodraus daržovių sultinio – naudojau iš “kubelio”
  • 2-3 v. š. Ghee sviesto arba aliejaus kepimui
  • Stiklinė apvalių, Risotto skirtų ryžių
  • 250ml balto vyno
  • 3 saujos meškinio česnako (galima pakeisti špinatais, bet papildomai prireiks česnako skiltelės)
  • 300 g šaldytų midijų su geldelėm
  • Didelė sauja tarkuoto parmezano (tipo) sūrio
  • Pipirų
  • Saujelė krapų (tiks petražolės)
  • Taip pat gali prireikti papildomai virinto vandens
  1. Midijas ištraukiame iš šaldymo kameros, praplauname šiltu vandeniu, kad greičiau atitirptų. Iš tiesų, jos gali būti ir ne iki galo atšilusios, svarbiausia neaplipusios ledu.
  2. Užverdam 500ml vandens ir ištirpiname sultinio kubelį.
    Taip pat, greta turėkite arbatinuką su virintu vandeniu – jeigu pasibaigus sultiniui ryžiai bus kieti – naudosime jį.
  3. Keptuvėje įkaitinam 2 v.š. sviesto, suberiam ryžius ir apkepam, kol ryžiai pasidarys skaidrūs. Užtruksit keletą minučių. Nepamirštame pamaišyti.
  4. Supilam 200ml vyno, išmaišom ir kaitinam, kol susigers.
  5. Paimam samtį ir įpilame sultinio, kad ryžius apsemtų. Kaitinam ir pastoviai maišome, kol skystis susigeria. Tada vėl pilame sultinį ir kartojam, kol sultinys nesibaigs. Paragaujam, jeigu ryžiai vis dar kieti, pilame vrintą vandenį.
    Perėjau prie vandens, kad nepersūdyti Risotto.
  6. Kol vyksta ryžių virimo procesas, paimam nedidelį puoda arba keptuvę su dangčiu. Ištirpiname šaukštą sviesto, įpilam likusį vyną ir užverdam. Sumažinam ugnį, įdedam gerai nuplautas midijas, smulkintą česnako skiltelę (tik jeigu naudosite špinatus vietoj meškinio česnako!). Išmaišom, uždengiam dangčiu ir paliek troškintis 5-6min, pabaigoje įdedam krapų.
    Skystį supilkite į kaitinamus ryžius, o midijas atidėkite.
  7. Kai jau ryžiai skanūs (nei sutižę, nei labai kieti), įdėkite stambiai pjaustytus meškinio česnako lapus (arba špinatus), tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Nuo karsčio meškinis česnakas sukris.Food Boutique - Laukinis Risotto-2
  8. Midijas galima išmaišyti su ryžiais arba patiekti ant viršaus.

SKANAUS!!!

No Comments

Post A Comment