Rūkytos žuvies ir burokėlių karpačio salotos | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
21184
post-template-default,single,single-post,postid-21184,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
petražolės burokėliai žuvis

Rūkytos žuvies ir burokėlių karpačio salotos

Rūkytos skumbrės ir šviežių burokėlių salotos.
Paprastos, gaiviai sočios – puikiai tiks pietums!

burokėlių ir žuvies
Aš iš tų žmonių, kur pamačius mugėje rūkytos žuvies palapinę, būtinai nusipirks kokią.
Gerai, ne vieną. Ir ne dvi.. Bet jos taip gerai atrodo vitrinoje! O dar tas saldaus dūmo ir prieskonių kvapas…
Vis svaigstu, kaip smagiai grįšim namo ir vakarosim jas krapštinėdami filmo ir alaus draugijoje. Teorijoj tai turėtų būti labai fainas pavakarojimas. Realybėj būna taip: parsivelku visą maišą žuvų, būnam tokie suvargę ir išalkę normalaus maisto, kad nusprendžiam ragaut ją rytoj. O rytoj pralupu vieną, susiduriu su šimtais menkiausių kauliukų ir rišu su šiuo reikalu. Tada dar Andrius po darbo truputį prisėda ir tiek to malonumo. 

Bet kadangi esu už maksimalų produktų išnaudojimą, pradedu kurti įvairius receptus pietums su rūkyta žuvimi.

Pirmasis vertas dėmesio, kuriuo pasidalinau, buvo rūkyta žuvienė
O šiandien pristatau naują kūrinėlį: burokėlių karpačio betvarkę su rūkyta skumbre.

 

rūkytos žuvies salotos

 
Su žuvimi galite drąsiai  eksperimentuoti, tik siūlyčiau rinktis riebesnę. Man patinka karšto rūkymo skumbrė.
Dėl burokėlių – tiks ir termiškai apdoroti, bet jau tada nevadinkite jų “karpačio”. 😉

Skumbrės ir burokėlių karpačio betvarkė
Write a review
Print
Prireiks
Salotoms
  1. Rūkytos žuvies | naudojau skumbrės išklotinę
  2. Šviežias burokėlis | 1vnt
  3. Petražolės | 50-60g
  4. Bulvė | (nebūtina)
  5. Kanapių sėklos pateikimui
Padažui
  1. Jogurtas natūralus | 2vš
  2. Tepamas lydytas sūrelis | 2vš (naudojau Mildutę)
  3. Petražolės | sauja
  4. Česnakas | skiltelė
  5. Druska ir pipirai pagal skonį
Viskas labai paprasta
  1. Bulvę išverdame su lupena arba supjaustome kubeliais ir iškepam orkaitėje apibarstę druska ir pipirais. Kaip labiau patinka.
  2. Tuo tarpu sudedame į blenderį visus padažo ingredientus ir sumalam iki vientisos masės. Jeigu norisi rūgštelės - išspaudžiam citrinos). Dedame į šaldytuvą.
  3. Petražoles (galima keisti mėgiamom salotom) susmulkinam ir dedame į salotom skirtą dubenį.
  4. Burokėlį nulupame ir supjaustome (geriausia su bulvių skustuku) kuo plonesnesniais griežinėliais.
  5. Nukaulinam žuvį ir paskirstome ant petražolių su burokėliais. Stenkitės visiškai nesusmulkinti jos, kad liktų bent kąsniais.
  6. Sudedam bulvę (jei virėt, reiktų supjaustyt), pilam ant salotų padažą ir beriame kanapių sėklas.
Pastabos
  1. Paprastą bulvę keiskite saldžiąja, topinambais, morkomis.
  2. Žuvį rinkitės pagal savo skonį, nebūtinai skumbrę
TASHA http://tasha.lt/
No Comments

Post A Comment