Saldžiai rūgštus slyvų pagardas | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
21387
post-template-default,single,single-post,postid-21387,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
troškintos slyvos saldžiarūgštės

Saldžiai rūgštus slyvų pagardas

Kartais… Na gerai – dažniausiai, noriu papasakoti taip daug, jog recepto priešistorė tampa mini novele. O kartais, gyvenimas virsta chaotiška tragikomedija su fantastikos elementais. 

Tada pats nesigaudai savo galvoje, ką ten jau kalbėti apie rišlų tekstą. Kad ir koks įdomus jis bebūtų. Tai šiandien trumpai ir paprastai:

Saldžiarūgštės slyvos

Slyvų pagardas tobulai dera su ožkos sūriu, riešutais, paukštienos patiekalais, ant skrebučio (pvz. su paštetu), o ir bet kurioms salotoms suteiks ne kasdienį atspalvį. Kuris, beje, dar yra ir madingas.

Tokį slyvų pagardą gaminu jau seniai, bet iki šiol nenorėjau su jumis dalintis.

Gal dėl to, jog tai per paprastas “receptas”, kad jam skirčiau atskirą įrašą, o gal dėl to, jog norėjau kažką pasilikti ir sau… 

Bet greičiausiai priežastis paprastesnė – per daug dažnai jas darau – pripratau. O tinklaraštyje mėgstu pasidalinti kosmonautais receptais, kuriais tuo metu iš tiesų “spirgu”. 

Bet savaitgalį driokstelėjau karštų syvų ant Brie ir jos įgavo naują amplua. Tiks ir Camembertas.
Sūris nuo karščio apsilydė, tad valgymas atrodė maždaug taip:

Atsipjauni gabaliuką, keli link skrudintos duonos riekės, o iš paskos vejasi nutįstę sūrio siūlai. Pasiekęs traškų duonos paviršių, jis subliūkšta. Užsidedi saldžiai rūgščiame padaže išmirkusią karštą slyvą, kelis salotų lapelius ir jauti kaip atsikandus užplūsta tekstūrų ir skonių banga.

Aha. Tikrai labai gerai.

Slyvų pagardas su Balzamiku ir medumi
Write a review
Print
Slyvom paruošti prireiks
  1. Slyvos | 5vnt
  2. Balzamiko actas | 5 vš
  3. Medus | 1vš
Pagaminti konrečiam patiekalui kaip nuotraukose taip pat prireiks
  1. Brie arba Camembert sūrio apskritimas | vnt
  2. Kedro riešutai | sauja
  3. Spanguolės | sauja
  4. Mėgiamos salotos
  5. Šviesi, orkaitėje skrudinta duon
Viskas labai paprasta
  1. Slyvas supjaustome ketvirčiais, jeigu naudosite salotoms ir smulkiau, jeigu dėsite ant sūrio (tiesiog bus patogiau valgyti).
  2. Į įkaitintą prikaistuvį dedame vaisius ir lengvai apkepame, kol pradės skrusti. Jeigu slyvos labai lips prie dugno, sumažinkite kaitrą bei galima įpilti truputį aliejaus ar sviesto kepimui.
  3. Tada pilame Balzamiko actą, dedame medų. Sumažiname kaitrą, uždengiam ir troškiname iki 10min. Jeigu padažas labai nugaruoja, įdėkite dar acto bei medaus.
  4. Aš pabaigoje įdėjau saują spanguolių ir dar truputį pakaitinau, bet to daryti nebūtina.
  5. Pateikiame apkloję jom sūrį, apibarstę riešutais. Greta - salotos ir duona.
  6. Leidžiame kelias minutes pastovėti, kad sūris sušiltų, pradėtų tirpti ir ragaujame, kol dar karšta!
Pastabos
  1. Ingredientų pagalba reguliuokite skistumą, saldumą ir rūgštumą pagal save.
TASHA http://tasha.lt/
No Comments

Post A Comment