Salotos su avietėmis, Burrata ir bazilikais | Tasha.lt - boutique kulinarinis blogas
Apgenėjau savo prieskonių vazonėlius, nusipirkau šviežios burratos, o salotas vainikavo prinokusios avietės. Tokios vat mano savaitgalio popietės.
Salotos su burrata, salotos su avietėmis, bazilikai su burrata ir avietėm
20683
post-template-default,single,single-post,postid-20683,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Salotos su burrata, avietėm ir bazilikais

Salotos su avietėmis, Burrata ir bazilikais

Kas gali būti geriau nei popietė su mėgstamu kokybišku leidiniu, šviežutėlėm burratos salotom ir taure šampano?
Tiesa, nealkoholinio. Bet toks šiandien man skaniausias! 😉

Salotos su burrata avietėm ir bazilikais

Tad apgenėjau savo prieskonių vazonėlius, Assorti nusipirkau šviežios burratos ir viską vainikavau iš turgaus parsineštom avietėm.
Tokios vat tos mano tobulos popietės Sau!

Savanaudiško valgytojo porcija:

  • Bazilikai | ±3 saujos
  • Avietės* | 10 -15 vnt
  • Burrata** | 1vnt
  • Moliūgų sėklos | saujelė
  • Kedrinės pinijos | saujelė
  • Tirštasis balzaminis padažas | pagal skonį
  • Alyvuogių aliejus | 1-2 v.š.
  • Prieskoniai: pipirai, švieži čiobreliai ir mėtos

*Avietes puikiai pakeis gervuogės, šilauogės ar braškės.
** “Jei jūs manote, kad buivolės mocarela yra dievų maistas, jūs nežinote, apie ką šnekate, nes burrata yra oho kiek laiptelių arčiau dangaus” – taip šį sūrio meno kūrinį apibūdino Užkalnis. Recepte buratą galite keisti Fetos ar Gorgonzola sūriu, bet rekomenduoju likt ištikimiems dievų maistui.

Viskas labai paprasta:

  1. Moliūgus ir kedrus apskrudinam sausoje keptuvėje ir atidedam, kad atvėstų.
  2. Lėkštėje išskleidžiam visus likusius produktus: bazilikus, avietes, sūrį.
  3. Apibarstome sėklom, riešutais, šviežiom prieskoninėm žolelėm ir pipirais.
  4. Apšlakstom aliejumi ir balzamiku.

Skanaus!

No Comments

Post A Comment