Salotos su Burrata sūriu ir persimonais | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
18968
post-template-default,single,single-post,postid-18968,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Salotos su mocarela

Salotos su Burrata sūriu ir persimonais

Nežinau, kas atsitinka, bet kiekvieną žiemą ateina tas metas, kai beprotiškai norisi salotų.
O vasarą, kai pilna šviežių žalumynų, sugalvoju viską kepti, virti, troškinti.

Matyt, mano maištingoji prigimtis prasiveržia.
Na gerai, jog gyvename tokiu laiku, kai jokia problema gauti šviežių, traškių salotų lapų, sultingų vaisių ar išskirtinio skonio burnoje tirpstančio sūrio.

Burrata yra prabangesnė Mozzarella versija.
Tai vienas tų produktų, kuriuo kartais pasilepiname.
Ją mėgstame valgyti ir vieną, užsipylę truputį išskirtinės kokybės alyvuogių aliejaus.  Žinoma, ją visada lydi paskrudinta ciabatta .
O jetus, kiek čia prašmatnių “italic” žodžių.

Gal rašau receptą, nes labai jau baugiai komplikuotas aprašymas gaunasi, o dar tik pradėjau.

Porcija dviems

Pakelis (±70g) mėgiamų salotų
Burrata
sūrio rutuliukas (galima pakeisti Mozzarella)
1 persimonas
Sauja Goji uogų (nebūtinai)
Sauja džiovintų spanguolių
Kelios saujos sėklų ir mėgiamų riešutų (aš naudojau migdolus ir kanapių sėklas, bet labai tiks anakardžiai ir moliūgų sėklos)
A.š. medaus
Šviežiai malti pipirai
Žiubsnelis druskos

Padažas:
V.š. granatų sirupo (pirkau Eastanbul)
V.š. Balsamico acto
Ketvirčio citrinos sulčių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
Žiubsnelis druskos

Riešutus kelias minute apkepam ant nedidelės ugnies. Įdedame šaukštelį medaus ir gerai išmaišome, kad visi riešutai pasidengtų. Beriame druskos, kelias akimirkas pamaišome ir išjungiam kaitrą.
Leidžiam atvėsti.

Tuo tarpu nusiplaunam salotas, persimoną supjaustome griežinėliais.
Į lėkštę dedame salotų lapus, paskleidžiam vaisiais griežinėlius, rankomis plėšytą buratos sūrį, džiovintas uogas, riešutus.

Padažui skirtus ingridientus sudedam į stiklainiuką, užsukam ir gerai pakratome.
Iš tiesų, jeigu kažkurio ingridiento neturite, galite gardinti ir vien tirštuoju Balsamicu ar granatų sirupu.
Tik nepamirškite alyvuogių aliejaus.

Pilame padažą ant salotų arba pateikiam greta, kad kiekvienas valgytojas užsipiltų tiek, kiek nori.

Skanaus!

p.s. Fotografuoji sau ramiai žmogus ir staiga ateina “Антошка” (pamenat šį filmuką?:)) ).

Food boutique - Salotos su persimonais ir burrata-13

No Comments

Post A Comment