Salotos su laukiniais ryžiais, džiovintom spanguolėm ir medaus - garstyčių padažu | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
19056
post-template-default,single,single-post,postid-19056,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Salotos su ryžiais

Salotos su laukiniais ryžiais, džiovintom spanguolėm ir medaus – garstyčių padažu

Akimirką įtariai žvelgiu į ant stalo išrikiuotus produktus. Rymo lyg kareivukai.
Visi iš skirtingų barikadų pusių.
Na niekaip tarpusavyje „nelimpa“.
Suvedu raktažodžius į Google ir, mano nuostabai, atsiranda vienas derinys.
Truputį adaptuoju pagal savo šaldytuvo turinį ir, dar didesnei mano nuostabai, gaunasi “žiauriai” geras reikalas.
Toks geras, kad jau keli metai gaminu ir niekaip neatsibosta.

Sotu ir skanu. Ir sveika.

2 asmenim prireiks

1 stiklinės (galima ir daugiau) išvirtų laukinių ryžių (aš naudoju mišinį, kurį sudaro laukiniai, juodieji, rudieji ir kažkokie ten dar)
Pakelio (±70g) gražgarsčių (šįkart naudojau salotų mišinį)
Pusės pakelio (70-100g) Feta sūrio
3-4 saulėje džiovinti pomidorai
Kelios saujos džiovintų spanguolių
Kelios saujos smulintų migdolų arba migdolų drožlių
Baziliko lapelių (nebūtina, bet jeigu turite šviežią…)

Padažui:

V.š. garstyčių
V.š. medaus
Išspausta česnako skiltelė
Pusės citrinos sulčių
4v.š. alyvuogių aliejaus

Ryžius išverdame kaip nurodyta ant pakuotės ir paliekame atvėsti.
Kadangi mano mėgstamą mišinį reikia virti apie 40min., dažniausiai tai padarau iš vakaro.

Tuo tarpu nusiplauname salotų lapus, susipjaustome saulėje džiovintus pomidorus, susmulkiname sūrį.
Pomidorus smulkinu virtuvinėmis žirklėmis, o sūrį trupinu rankomis.

Padažui skirtus ingridientus sudedame į stiklainį ir stipriai sukratome (jį galima išsimaišyti ir paprastame dubenėlyje).
Paragaujam, ar patinka skonis. Jeigu per saldu – išspaudžiam dar citrinos.

Į didelį dubenį dedame salotų lapus ir sluoksniuojame visus likusius ingridientus.
Užilam padažą.

Tiesa, jeigu naudosite smulkintus migdolus, o ne drožles, prieš tai juos apskrudinkit sausoj keptuvėj.

Aš mėgstu pateikti neišmaišius, bet kad skoniai pasiskirstytų tolygiai (be to išvengsite “bardakėlio” valgant) , siūlau viską išmaišyti ir serviruoti jau paruoštas valgymui salotas.

P.S. salotų idėją pasiskolinau iš “Cookie and Kate” blog’o.
Labai rekomenduoju apsilankyti šiame tinklaraštyje – begalės originalių ir sveikų receptų.

No Comments

Post A Comment