Šaltibarščiai su šviežiais burokėliais, lašiša ir krevetėm | TASHA
Truputis Algirdo fantazijos, mano kulinarinė šizofrenija ir kelionė į anytos daržą. Ispaniškai nusiteikę šaltibarščiai jau lėkštėje.
šaltibarščiai iš šviežių burokėlių, šaltibarščiai, lašiša, kitokie šaltibarščai, šaltibarščiai receptas
20782
post-template-default,single,single-post,postid-20782,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Šviežių burokėlių šaltibarščiai

Šaltibarščiai su šviežiais burokėliais, lašiša ir krevetėm

arba Ispaniškai nusiteikę šaltibarščiai

Šviežių burokėlių šaltibarščiai

Įdomus pasirinkimas receptui grįžus po atostogų Ispanijoje, pakomentavo vyras.
Kokios atostogos, toks ir receptas. 

Šiemet poilsiavome drauge su mano mėgstamu kulinarijos guru Algirdu, kuris ir įkvėpė paruošt kitokius šaltibarščius. 
Apie kulinarinius atradimus bei nuotykius Ispanijos kaime dar papasakosiu atskirame įraše, o dabar nuo pradžių.

Mano manymu, geras šefas yra ne tas, kuris moka iš geriausių ir prabangiausių ingridientų paruošti šedevrą, o tas, kuris tokį patį šedevą sukuria iš belenko šaldytuve.

Puikiai pamenu, kaip Algirdas lipdydavo dienos pietus už 1.99 ir tuo pačiu kita ranka sudarinėjo Gurmanų gildijos vakarienės teatre valgiaraštį.

Susipažinom dirbdami Amber food įmonių grupėje. Jis kepė degustacijas, o aš kepiau meniukus, kuriuose jo patiekalai atsirasdavo. Bet smagiausia būdavo per fotosesijas, kai teko pažinti profesionalią maisto fotografija ir stilizavimą iš arti. 🙂 Beje, tada ir gimė pirmosios blog’o užuomazgos: vietoj to, kad kaip pareiginga marketingistė kūruočiau sklandžią fotosesijos eigą, vis daugiau laiko leisdavau su fotografais klausinėdama “o kodėl čia taip, o ten taip, o tas taip”…
Beje, nuostabūs maisto fotografijos veteranai – Šviesos ratas.

Galiausiai mūsų visų keliai išsiskyrė, bet liko patys šilčiausi prisiminimai.
Tiesa, kai tik proga pasitaiko, vis dar mėginu įsiprašyti pas Šviesos ratą į nemokamus asistentus. O su Algirdu drauge atostogaujam, pramogaujam ir šiaip aptarinėjam batus.

Tad šią vasarą Ispanijoje jis burbtelėjo apie žiauriai gerus „šaltekus“. Nepraleidau progos – griebiau telefoną, susirašiau gaires ir štai : truputis Algirdo fantazijos, mano kulinarinės šizofrenijos ir kelionė į anytos daržą.

Viskas lėkštėje.

Kitokie šaltibarščiai
Write a review
Print
Mes valgėm penkiese
  1. Nedidukai jauni burokeliai su kotais ir lapais | 4vnt
  2. Agurkai | 2vnt
  3. Paprika | 1 genetiškai modifikuota arba 2 nedidelės
  4. Sūdyta lašiša | pakelis, 160g
  5. Kefyras | 1.5l
  6. "Vytautas"* | stiklinė
  7. Nedidelės krevetės | 100g (šaldytos arba sūrime)
  8. Svogūnų laiškai, krapai | ryšūlėlis - kuo daugiau tuo skaniau
Viskas labai paprasta
  1. Jeigu naudojat šaldytas krevetes, ištraukite iš kameros, kad atitirptų.
  2. Burokėlius nulupam ir labai plonai supjaustome, tartum traškučiams.
  3. Atsidedam 10 gražiausių kotelių su lapais ir sukapojam.
  4. Agurką, papriką susmulkinam.
  5. Sumaišome visus ingridientus apart krevetes ir prieskonines žoleles. Užpilam kefyru. Aš mėgstu skysčiau, tad visada atskiedžiu su „Vytautu“. Bet galite tiesiog įpilt daugiau kefyro.
  6. Palaikome 15min šaldytuve. Būtinai.
  7. Valgant įsidedam krevečių ir gausiai smulkintų žolelių.
Pastabos
  1. *Vytautą keiskite kitokiu mineraliniu, o jeigu mėgstate tirščiau, naudokit vien kefyrą. Tik nepamirškit druskos.
TASHA http://tasha.lt/
No Comments

Post A Comment