Sausainiai su žemės riešutų sviestu ir kariu | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
19952
post-template-default,single,single-post,postid-19952,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Sausainiai su kariu

Sausainiai su žemės riešutų sviestu ir kariu

Šių sausainių idėja atsirado gana netikėtai. Rašydama 15 metodų kūrybiškumui skatinti „nudžiazavau“ apie derinimą nesuderinamo ir leptelėjau kažką apie sausainius su kariu.
Publikavau ir suvokiau, kad tikrai būtų įdomu iškepti sausainius su kariu!
Radau indelį žemės riešutų sviesto ir pagalvojau, kad su kuom kuom, o kariu jis tikrai tiks.
Tiko.
Aš nesu tas žmogus, kieno silpnybe būtų sausainiai. Paragauji kelis ir gana. Na bet šių tiesiog negaliu sustoti triauškinti.
Niekaip.

Žinoma, jie gana specifiniai, tad jeigu nemėgstate kario, negarantuoju, jog patiks.

O kaip fantastiškai kvepia namai!

Sausainiai su žemės riešutų sviestu ir kariu (vienai skardai)

  • 180 g miltų
  • 120g minkšto sviesto
  • 150g cukraus
  • 250g žemės riešutų sviesto
1 didelis kiaušinis
Keli lašeliai vanilės aromato (nebūtina)
  • 1-2 nubraukti v.š. kvapiojo kario* (priklauso nuo norimo intensyvumo)
1/2 a.š. kepimo miltelių
  • Žiubsnelis druskos

*Kvapusis karis. Naudojau karį iš „7 Ievos namai“. Jis nėra labai aitrus, tad sausainiams puikiai tiko. Sudėtis: ciberžolė, kalendra, ožragė, saldžioji paprika, kmynas, imbieras, pipirai, gvazdikėliai, kardamonas, cinamonas, muskatas, česnakas, mėta, bazilikas, pankolis.
Nebūtina naudoti karį, galima susimaišyti ir kelis spintelėje turimus prieskonius, kad ir ciberžolę, cinamoną ir gvazdikėlius.

  1. Sumaišome sviestą, cukrų, druską.
  2. Įdedam žemės riešutų sviestą, kiaušinį, vanilės aromatą ir karį. Išmaišome.
  3. Tada persijojame miltus su kepimo milteliais ir sumaišom su žemės riešutų mase.
  4. Orkaitę įkaitinam iki 190 laipsnių.
  5. Tuo tarpu iš tešlos formuojame „dešrą“ ir supjaustom ±1cm storio sausainukus. Kad lengviau pjaustytųsi, tešlą galima įdėt į šaldytuvą kaip dariau su sviestiniais kondensuoto pieno sausainiais.
  6. Sausainius išrikiuojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
    Kepam 190 laipsnių orkaitėje 8-10min, kol įgaus auksinę spalvą.
    Pradžioj sausainiai bus minkšti, bet atvėsus taps traškūs.

Už įkvėpimą ačiū www.theshortbreadcure.com

No Comments

Post A Comment