Shakshuka (šakšuka) | kiaušinienė su troškintais pomidorais | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
21741
post-template-default,single,single-post,postid-21741,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Shakshuka (šakšuka) | kiaušinienė su troškintais pomidorais

Pristatau pirmąjį patiekalą iš 2018 Pasaulinių maisto tendencijų sąrašo

Shakshuka!

Tai ne šiaip kiaušinienė su pomidorais ir kitomis daržovėmis. Vienur rašoma, jog tai Marokietiškas patiekalas, kitur – kilęs iš Izraelio, dar kažkur skaičiau, jog itin aštri šio patiekalo versija priklauso Tuniso kulinariniam paveldui. 

Iš esmės, šis patiekalas mane sužavėjo savo paprastumu ir itin ryškiu skoniu. Ingredientų sąrašas džiugina, o ypatingai tai, jog galima jį visada papildyti šaldytuvė turimais daržovių likučiais. Tad drąsiai kurkite savo Shakshukos versija – lai jos kilmės šalis būna jūsų virtuvė!

Pomidorus galima naudoti tiek šviežius, tiek konservuotus. Aš mėginau ir su tais Lietuviškais iš sloikiuko – jie rūgštoki, panašūs į marinuotus. Viskas puikiai pavyko. 

Shashuka (Šašuka) receptas
Write a review
Print
2 itin sočiom porcijom prireiks
  1. Česnakas | 2skiltelės
  2. Svogūnas | 1vnt
  3. Kiaušiniai | 4vnt
  4. Pomidorai | 6nedideli švieži ar skardinė konseruotų
  5. Pomidorų padažas | 1/2st (jeigu naudojat šviežius)
  6. Žalioji paprika | keiskite ktomis daržovėmis
  7. Šviežias čilis | nebūtina
  8. Sauja kapotų šviežių petražolių ir mėtų
Prieskoniai
  1. Kalendra | 1aš
  2. Saldi paprika | 1aš
  3. Kuminas | 1/2aš
  4. Aitrioji paprika pagal skonį
  5. Druska pipirai pagal skonį
  6. Cukrus pagal skonį
Viskas labai paprasta
  1. Susmulkinam svogūną ir apkepiname, kol suminkštės.
  2. Jeigu naudojate šviežia čilį ir papriką - susmulkinam ir dedame keliom minutėm kepti kartu su svogūnais.
  3. Dedame prieskonius (kaledra, paprika, kuminas, aitri paprika) ir apkepame, kol pasklis Rytietiško turgaus kvapas.
  4. Suverčiam pomidorus (Jei naudojat šviežius - rekomendacija būtų nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupkit žievelę ir supjaustyt į kelias dalis), išspaudžiam česnaką.
  5. Troškiname tol, kol pomidorai sutiš ir viskas taps vientisos masės. Jeigu norisi įdėkite pomidorų padažo, bet naudojant konservuotus - nebūtina.
  6. Įdedame cukraus, jeigu per rūgštu (apie 1aš).
  7. padarom lovelius kiaušiniam ir mušam į jį kiaušinį  (kadangi masė subėga atgal, mušu po vieną). Svarbu, kad kiaušinis liestų keptuvės dugną.
  8. Kepame kaip paprastai kepat kiaušinį - aš užstatau vidutinę ugnį, uždengiu dangęiu ir laukiu, kol vazdas man patiks.
  9. Prieš pateikiant apibarstome šviežiom žolelėm.
Pastabos
  1. Patogiausia naudoti didelę keptuvę storu dugnu
TASHA http://tasha.lt/

No Comments

Post A Comment