Šilauogių ir burokėlių tango salotose | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
18810
post-template-default,single,single-post,postid-18810,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Šilauogių ir burokėlių tango salotose

Žiemą fotografuoti maistą yra nemažas iššūkis. Kadangi pusryčiam vis dar* su Nika dalinamės košę iš vieno dubenėlio**, kartais tenka grįžti prie saulėtuoju sezonu fotografuotų (ir gamintų) patiekalų.

Šilauogių paprastai į salotas nededu, idėją eksperimentuoti su uogomis pasiskolinau iš visagalio interneto ir pamaniau – kodėl gi ne?

Deficitas – dienos trukmės eilės “prie bananų” liko nostalgiškuose tėvų istorijose (neskaitant to trumpo epizodo su Lidl) – nesezoniniai egzotiškiausi produktai laukia pirkėjų netgi Biržų Iki’uke.

Tad paskutiniam sausio savaitgaliui siūlau kiek įdomesnes salotas.

Ragaujam.

Salotos su šilauogėm dviems

Gražgarstės (dažniausiai dviems sunaudoju vieną maišelį)
Minkšto ožkos sūrio
Du burokėliai
Pusė stiklinės šilauogių
Sauja linų sėmenų
Linų sėmenų aliejaus
Tiršto Balzamico padažo (nebūtina)
Šviežiai maltų pipirų
Stiklinė išvirtų avinžirnių (nebūtina, bet jeigu norisi sočiau…)

Burokėlių marinatui:

Alyvuogių aliejaus
Keli šlakeliai vynuogių acto
V.š. medaus
Tarkuota apelsino žievelė
Pusės apelsino sultys
Šlakelis sojų padažo

Gerai nuplautus, bet nenuluptus burokėlius iškepame orkaitėje įvynioję į foliją (galima ir išvirti). Dažniausiai pasikliauju šiuo metodu.

Iškepus nulupame burokėlius ir supjaustome plonais griežinėliais.
Sumaišome visus marinatui skirtus ingridientus (proporcijos surašytos taip, kaip mėgstu aš, bet proporcijas dėkite pagal savo skonį).
Taip pat, jeigu mėgstate česnaką, galima išspausti kelias skilteles.
Paskandiname jame daržoves. Geriausia, jeigu paliksite nakčiai marinuotis. Blogiausiu atveju, bent kelioms valandoms.

Salotoms skirtus ingridientus nuplauname ir nusausinam.

Pasiruošiam dvi serviravimo lėkštes.

Į kiekvieną dedame po kelias saujas salotų, burokėlį, beriame rankomis smulkintą sūrį, avinžirnius, jeigu naudojate, šilauoges ir gausiai užbarstome linų sėmenimis.

Beje, avinžirnius skanu prieš pateikiant trumpai apkepti Ghee svieste.

Labai gardu ir su keptu ožkos sūriu. Tokiu atveju rinkitės tą, kuris parduodamas ritinėliais ir trumpai apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol susidarys traški plutelė.

Apšlakstome aliejumi ir burokėlių marinatu.
Jeigu norisi, galima paskaninti, o tuo pačiu ir dekoruoti patiekalą tirštuoju Balsamico padažu. Beriame žiubsnelį pipirų.

p.s. Su druska nepatariu skubėti – marinatas salotoms suteikia pakankamai intensyvų skonį.

**Pusryčių košės valgymas drauge su dukra atrodo maždaug taip:
– Am! Oij kaip Nikutė moka valgyti, šaunuolė! Skanu? Am! – 8 ryto krykštauja mama tokiu laimingu balsu, lyg kartu su dviguba rytinio kofeino doze suvartojo keturgubą kiekį cukraus ir užkando Duracell zuikučiais. Ir visa tai atliko besipliuškendama eketėj.
Tuo tarpu mergaitė prikiša rankytę sau prie burnos, išspjauna kelias avižas ir šelmiškai besišypsodama ištiesia jas mamai.
Maždaug “tiek to, nusipelnei, pasidalinsiu”.

*Rimtai – žiauriai pasiilgau suaugusių žmonių pusryčių.
Ėė nu, rimtai, draugai, gal bent kada aplankysit?
Pažadu, mano pusryčių Stebuklai pranoks visus kada ragautus fancy benediktus.

No Comments

Post A Comment