Spice spanguolių arbata | Kvepia Kalėdom | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
21567
post-template-default,single,single-post,postid-21567,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
arbata su spanguolėm

Spice spanguolių arbata | Kvepia Kalėdom

Kalėdinė Spice arbata su spanguolėm, apelsinais ir rozmarinu. Whaaat??

 

Kaip aš kuriu receptus: surašau įvairiausius ingredientus, kuriuos norėčiau panaudoti, o tada gaminu po kelis derindama tarpusavyje. Pastaruoju metu stengiuos vadovautis principu – mažiau yra geriau.
Bet čia kažkaip dėjau dėjau ir sudėjau.. Žinau, produktų sąrašas skamba kaip beprotės užrašai.
Jeigu kažko pritrūksit, nelėkite į parduotuvę, bus skanu ir taip. Svarbu turėti bazę. Ir rozmarino. Ir medaus. Ir gal apelsino. Na ir liofilizuotų spanguolių (išsisukti galima su šviežiom arba šaldytom). :))

Grįžkim prie arbatos bazės. Tai cinamonas ir anyžius. Aš tokią labai dažnai darausi namuose vakarais – ji labai ryški ir natūraliai saldi.
Bet tądien žvilgsnis užkliuvo už džiovinto rozmarino, šalia gulėjo Nikos nedavalgytas apelsinas ir net nesupratau, kaip ranka stvėrė liofilizuotų spanguolių pakelį…

Galiausiai išviriau Kalėdas. 

spanguolių arbata

Ši arbata itin aromatinga, nuostabiai sodraus skonio su malonia spanguolių rūgštele. Man tai tikrai didelis atradimas, nors eksperimentuodama galvojau bus gogolis mogolis. :))

Arbatas geriu nesaldintas, bet šiai būtinai reikalingas medus (spanguolės, doh). Bent du valgomi šaukštai su kaupu visam kiekiui, o daugiau irgi nepakenks. Raugaukite. 

Cinamonas, anyžius, spanguolės – tai tikra bomba artėjant žiemai. Liofilizuoti spanguolių milteliai – pats paprasčiausias būdas įtraukti vitaminus į savo kasdienę vakaro rutiną. Žinoma, juos galima keisti ir šviežiai spaustom spanguolių sultim. Tik jokiais būdais nenaudokite tetrapakinių – jokio gėrio sveikatai ten tikrai nerasit.  

Ir šiaip, kam tas vargas? Atsidarei liofilizuotų pakelį, įbėrei kiek tau reikia ir pasidėjai į lentyną. Nei vietos užima, nei reikia laukti, kol atitirps. Ką jau kalbėti apie sulčiaspaudės pajungimą į visą šį procesą.

p.s. Jeigu susidomėjote šiuo receptu, tikiu, patiks ir mano kurtas Karštas spanguolių sidras bei Kalėdinis punčas.

 

Kalėdinė Spice arbata su spanguolėm
Write a review
Print
4 asmenim prireiks
  1. Cinamonas 2 lazdelės
  2. Liofilizuotų spanguolių milteliai 4 nubraukti vš (naudoju Supergarden)
  3. Rozmarinas 2 šakelės (tiks ir džiovintas)
  4. Apelsinas arba mandarinas
  5. Žvaigždinis anyžius 2-4vnt
  6. Vanduo 1l
  7. Medus 3vš arba pagal skonį
Viskas labai paprasta
  1. Cinamoną sulaužome, anyžių sutraiškome (naudoju česnakų spaudyklę).
  2. Dedame į prikaistuvį, užpilam vadeniu, užkaičiam ir 10min verdame ant minimalios kaitros.
  3. Sudedam rozmariną, riekelėm pjaustytą apelsiną ar madarino skilteles ir spanguolių miltelius.
  4. Išmaišom ir 5 min kaitiname.
  5. Dedame medaus (ar kitokio mėgiamo saldiklio).
  6. Prieš pilant į puodelius nukoškite ir palikit tik rozmarino šakelę ar citruso griežinėlį dekorui.
  7. Išpilstome į puodelius, įsidedam dar medaus pagal skonį ir mėgaujamės.
TASHA http://tasha.lt/
No Comments

Post A Comment