Sriuba Tom Kha Thale su krevetėm | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
20610
post-template-default,single,single-post,postid-20610,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Tom Kha receptas

Sriuba Tom Kha Thale su krevetėm

Tom Kha Thale arba ต้มข่าทะเล

Tom Kha receptas

Tom Kha – Tailando ir Laoso kulinarinė dovana pasauliui. Dažniausiai sriuba susideda iš kokosų pieno, laimo lapų, galangal, citrinžolės, čilio, kalendros, shiitake grybų, vištienos, žuvų padažo ir laimo sulčių.
Kartais gardinama gruzdintais čiliukais.

Tai tradicinis sprendimas, bet juk yra ir begalės variancijų!
Svarbu turėti “bazę”, o rūgščiai aitrus kokosinis skonis niekada nenuvils.

Terliotis nemėgstu ir jums nepatariu. Tad gaminant sriubą į pagalbą pasitelkiu Tom Kha pastą. Ir aišku, sukūriau savo improvizuotą versiją su tuo metu turimais produktais.
Autentiškumo gal ir nėra daug, tačiau gero skonio pilnas puodas!

Jau esu minėjusi, jog daug egzotiškesnių ingridientų perku Reaton arba Assorti. Neseniai man dideliu atradimu tapo Eastanbul parduotuvė. Jie atidarė naują skyrių Šiaurės miestelyje ir praplėtė savo asortimentą.
Ten ir atradau Tom Kha pastą. Taip pat kažką panašaus gamina Santa Maria, galima rasti didžiuosiuose prekybos centruose.

Tom Kha sriuba
Iš viso, labai rekomenduoj namuose turėti Miso, Tom Yum, Tom Kha ir Kario pastas. Tai itin laiką taupatys produktai, kurių pagalba sukursit išraiškingus rytietiškus patiekalus. O jeigu labai jau bijote įvairių E, galima jas pasigaminti ir patiems. Tik teks sugaišti truputį daugiau laiko.
Tarkim naminei Tom Kha pastai sumalam šiuos ingridientus: 
citrinžolė(2v.š.);
česnakas(8vnt);
kalendra(6 stiebai);
kalendros šaknis(10vnt);
čilis(10vnt);
laimo sultys(4v.š.);
galangal arba imbieras(6v.š.);
pipirų žirneliai(6vnt);
šalotiniai svogūnai(8vnt).
Suporcijuokit ir užšaldykit – galios pusę metų.

Aš jau Tom Kha išmėginau troškindama midijas, marinuodama žuvį, o dabar paruošiau ir ne autentišką sriubą. Drąsiai keiskite vienus produktus kitais: kiniškus grybus pievagrybiais, krevetes midijom, lašiša ar vištiena. Pagardinkit sriubą Tofu sūriu, bambuko ūgliais, improvizuokite su makaronais.

Tom Kha sriubos receptas
Write a review
Print
3-4 asmenim prireiks
  1. Tom Kha pasta | 80g
  2. Salieras | 1 stiebas
  3. Česnakas | 2 skiltelės
  4. Sviežas čili pipiras | 1 vnt (galima keisti džiovintu)
  5. Konservuoti sojų pupelių daigai sūryme | skardinė (220g)
  6. Baltieji džiovinti grybai "Fungus"* | 1vnt (30g)
  7. Juodieji džiovinti grybai "Mu-err"* | sauja (20g)
  8. Stikliniai makaronai | 30g
  9. Krevetės | 8-10 vnt (naudojau šaldytas)
  10. Šparagai | 4 vnt (nebūtina)
  11. Kokosų pienas | skardinė
  12. Vanduo | 1.5 l
  13. Ghee sviesto arba aliejaus kepimui
  14. Pateikimui kalendros lapelių, petražolių arba svogūnų laiškų
Viskas labai paprasta
  1. Grybus užmerkiam valandai šaltame vandenyje. Kai išbrinks, supjaustom - taip bus patogiau valgyti.
  2. Susmulkinam česnaką, sukapojam salierą 0.5 cm gabaliukais ir apkepam dideliame puode, kuriame ruošime sriubą.
  3. Tuo tarpu Tom Kha pastą maišydami ištirpiname stiklinėje vandens
  4. Į puodą dedame smulkintą čili pipirą ir išmaišykite. Jeigu nenorite labai aštriai - pašalinkite didžiąją dalį sėklyčių.
  5. Pilame Tom Kha ir likusį vandenį. Išmaišom ir užverdam.
  6. Sudedame grybus, makaronus, konservuotus daigus ir verdame 5-6min.
  7. Pargaukite. Jeigu trūksta išraiškingumo, įdėkite dar pastos, pagardinkit žuvų padažu arba laimo sultim. Jeigu per daug intensyvus, praskieskite vandeniu.
  8. Sudedam šparagus ir atitirpintas krevetes. Verdam 3-4min arba kol krevetės išvirs.
  9. Pateikiam apibarstę šviežiom prieskoninėm žolelėm.
Pastabos
  1. * Šiuos grybus rasite didžiuosiuose prekybos centruose azijietiškų produktų lentynose.
TASHA http://tasha.lt/
No Comments

Post A Comment