Sumuštiniai su cukinijom ir baklažanais, kuriems nebūtinas kumpis | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
19024
post-template-default,single,single-post,postid-19024,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Sumuštinis su kumpiu ir baklažanais

Sumuštiniai su cukinijom ir baklažanais, kuriems nebūtinas kumpis

Tą saulėtą dieną puikiai pamenu.

Tai buvo pirmas kartas, kai mokiau gaminti patiekalus komerciniais tikslais. Na joks čia didis patiekalas, bet mano kurtų sumuštinukų jau nuo vasaros galima ragauti Biržų „Sucre“ kepinių namuose.

Nesu profesionali šefė, bet žinau, kas yra skanus maistas. Taigi vyras paprašė pagelbėti ir sukurti ką nors paprasto, bet įdomaus.  O kadangi sumuštinius lipdžiau su naujosiom jų duononelėm Focaccia, tai smagumas dvigubas!
Kol kas ten parduodamų sumuštinių receptais nesidalinsiu, kad ir kaip norisi.

Taigi tądien namo grįžau pasikrovusi puikios energijos ir vis dar sumuštinių nuotaikomis greitai iš likučių sudeliojau visai gardžius pietus.
Taip atsirado šis daržovių ir kumpio derinys (štai, aš irgi kartais valgau mėsą 😉 ).

2 sotiem sumuštiniam prireiks

1 duona Focaccia  (galite naudoti 2 jūsų mėgiamas bandeles arba lavašą)
4 griežinėliai cukinijos
4 griežinėliai baklažano
4 saulėje džiovinti pomidorai
1 konservuota raudonoji paprika
2 saujos bazilikų
Feta sūris (trečdalis pakelio, apie 60-70g)
2 griežinėliai vytinto kumpio (nebūtina)
Tirštojo Balzamico padažo
Šviežiai maltų pipirų

Marinatui

1 išspausta skiltelė česnako
1 v.š. garstyčių

Kepimui

Ghee sviesto arba kepimui skirto aliejaus

Sumaišome garstyčias su česnaku ir ištepame baklažanus bei cukinijas.
Paliekam pusvalandį – valandą marinuotis.

Tuo tarpu neskubėdami paruošiam likusius ingridientus.

Focaccia  perpjaunam išilgai ir padalinam pusiau.
Susmulkinam pomidorus, papriką, Feta sūrį.

Cukinijas ir baklažanus kelias minutes apkepame keptuvėje iš abiejų pusių, kol suminkštės.

Keptuvėje (galima ir orkaitėje naudojant Grill funkciją) trumpai apkepam vidines duonos puses, kol jos taps traškios.
Tada sluoksniuojam taip:
cukinijos ir baklažanai,
paprikos,
pomidorai,
kumpis ir bazilikai.

Viską apšlakstome Balsamico padažu ir apibarstome sūriu.
Šiek tiek pipirų.
Druskos užtenka nuo fetos.

Sumuštinius dar iš abiejų pusių apkepam keptuvėje, kol susidarys traški plutelė.
O jeigu turite naminį griliuką, suvožkite juos ir gerai pačirškinkite!

Vualia!

Beje, skanu ir be kumpio.
Vietoj Balzamico čia puikiai tiks ir Pesto padažas.

No Comments

Post A Comment