Sužavėkite svečius: batatų užkandukai su rikotos sūriu! | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
18947
post-template-default,single,single-post,postid-18947,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
BATATAI

Sužavėkite svečius: batatų užkandukai su rikotos sūriu!

Ar man dar reikia pasakoti apie saldžiųjų bulvių naudą? Vitaminai, beta karotinas, kalcis ir t.t.

Ne daržovė, o stebuklas.

Gal šį kartą papasakosiu, kaip pasirūpinti bulvėmis parsinešus jas iš parduotuvės namo.

  • Jas reikia saugoti tamsioje vėsioje vietoje, bet tik ne šaldytuve. Jeigu bulves dėlsite į šaldytuvą, su laiku pakinta daržovės struktūra- jos tampa kietos viduryje, taigi bulvė nevienodai suverda, o ir gaminimo laikas prailgėja. Be to, skonis taip pat nukenčia.
  • Galima batatus laikyti ir kambario temperatūroje. Tokiu atveju jas reikia suvartoti per vieną – dvi savaites.
  • Jeigu jau susipjaustėte šias daržoves, bet dėl kažkokių priežasčių šiandien jų negaminsite: užmerkite vandeniu ir įdėkite į šaldytuvą. Ten supjaustytos jos gali laukti savo eilės 24 valandas.
  • Termiškai apdorotus batatus galima laikyti šaldytuve 3 – 5 dienas.
  • Šaldymo kameroje: 10 – 12 mėn.
    [Šaltinis: www.stilltasty.com]

O dabar siūlau pagaliau palikt ramybėje tas sūriu užkeptas midijas ir pasitikt svečius saldžiųjų bulvių užkandukais! 😉

Orkaitėje kepti batatų griežinėliai su rikotos sūriu (±20vnt)

2 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės (600g)
Pakelis Ricotta sūrio (250g)
30g riešutų ir sėklų – sūdytos pistacijos, anakardžiai, moliūgų sėklos
Sauja džiovintų spanguolių (20g)
Valgomas šaukštas medaus (nebūtina)
Tiršto Basamico padažo
Aliejaus kepimui
Prieskoniai: Rupi druska, muskato riešutas, cinamonas, raudonoji paprika,
smulkintos mėgstamos džiovintos arba šviežios žolelės (aš naudojau rozmariną ir čiobrelį)

Bulves gerai nuplauname, metaline kempinėle nušveičiam žievę, bet jos neskutam.
Supjaustome 1cm storio griežinėliais, dedame į didelį dubenį.
Apšlakstome aliejumi, beriame truputį muskato, kelis žiubsnelius cinamono, raudonąją papriką ir rupios druskos. Gerai rankomis išmaišome ir sudedam ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos.
Pašaunam į 180C įkaitintą orkaitę 20min.
Apverčiame.
Ir kepame dar 15-20min.

Tuo tarpu rikotą išmaišom su džiovintom prieskoninėm žolelėm (v.š.).

Likus keletai minučių sudedame riešutus ir sėklas į orkaitę greta bulvių, kad truputį apskrustų.

Viską ištraukiame, atidedam riešutus – tegu vėsta.
Tuo tarpu ant kiekvieno batato giežinėlio dedame po 1a.š. rikotos masės. Galima išspausti truputį citrinos sulčių.
Pašauname į orkaitę dar keletai minučių.

Griežinėlius abiberiame riešutais, sėklomis ir džiovintomis spanguolėmis.
Apšlakstome medumi, o kadangi man rikotoje pritrūko rūgštelės, pyliau ir truputį tirštojo Balsamico padažo.

Skanaus!
Recepto inspiracija: www.theroastedroot.net

Adaptacija mažajam:
Gamindama šį patiekalą nusipirkau 3, o ne 2 bulves.
„Užpakaliukus nupjausčiau“, nuskutau ir 18-20min viriau garuose greta kotletukų mažajai valgytojai (1m 3mėn).
Keista, bet vaikas valgė ir bulves, ir kotletus, nors dažniausiai mėsos ir daržovių nėra linkus maišyti.

No Comments

Post A Comment