Sveikuoliški žuvies piršteliai, mango salsa ir kokosų kremo padažas | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
zuvies pirsteliai su kuo valgyti, sveikesni zuvies pirsteliai, zuvies pirsteliai su kokosu
20306
post-template-default,single,single-post,postid-20306,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Žuvies piršteliai su kokosų drožlėm

Sveikuoliški žuvies piršteliai, mango salsa ir kokosų kremo padažas

“What would you like for dinner?”
“Not Thai food…”, no one said. Ever.

Žuvies piršteliai su kokosų drožlėm ir mango salsaSavaitgalį jau tapo tradicija pusryčiaujant peržvelgti visas kulinarines laidas per televiziją.

Dažniausiai jos tampa skaniu fonu, bet šįkart mano dėmesį pačiupo idėjos, kaip tradicinius vaikų mėgstamiausius patiekalus paruošti sveikai.
Tad vieną įgyvendinau vakar – visgi man pačiai buvo smalsu paragauti kokosų drožlėse apvoliotus žuvų pirštelius.

Žuvų piršteliai

Naudojau menkę, bet tiks bet kokia balta žuvis. Manau, su riebesne net būtų skaniau.

Kas mane nustebino labiausiai?
Mažoji pamačius pirštelius pradėjo cypti “būlve būlve”! Tad net nespėjus visų nufotografuoti, teko dalintis.
Sukirto. Nors su žuvimi, šiaip, susidraugauti sekasi sunkiai.

Mango salsa

Nerealaus skonio. Iš tiesų, jai reikėtų skirti atskirą įrašą blog’e.
Dažniausiai receptuose dar naudojamas mėlynasis svogūnas. Bet ir šis derinys man be galo patiko.

Kokosų kremo padažas

Ne kartą gamintas ir labai mėgiamas. Puikus saldaus ir rūgštaus derinys. O aitrumas tik dar labiau intriguoja skonio receptorius.
Jeigu neturite noro jo gaminti, žuvų pirštelius galima valgyti su trintų pomidorų padažu.

 

Sveikesni žuvų piršteliai ir 2 idėjos su kuom juos valgyti
Write a review
Print
Vienam asmeniui prireiks (dalinantis su mažuoju nevalgiuku)
Žuvies piršteliai
  1. Baltos žuvies | 100g (naudojau šaldytą menkės file)
  2. Kokosų drožlės | apie 4v.š.
  3. Citrinos žievelė | tarkuota, 1a.š.
  4. Česnakas | skiltelė
  5. Kokiaušinis | 1mažas (realiai reikia pusės)
Kokosų kremo padažas
  1. Kokosų kremas | 4 vš
  2. Laimo sultys | 1 aš
  3. Maltas čilis | žiubsnis (nebūtina)
Mango salsa
  1. Mangas | sunokęs, pusė
  2. Avokadas | sunokęs, pusė
  3. Raudonoji paprika | ketvirtis (galima ir daugiau)
  4. Kalendra | šviežia, didelė sauja
  5. Laimo ar citrinos sultys | pusė aš
  6. Sweet chili padažas | 1 vš (galima pakeisti sumaišius medų, actą ir česnako skiltelę)
Viskas labai paprasta
Kokosų kremo padažas. Jį gaminame pirmą, nes reikia laiko atvėsti
  1. Visus ingridientus sumaišom.
  2. Dedame į šaldytuvą atvėsti.
Žuvies piršteliai
  1. Lėkštėje sumaišome kokosų drožles, tarkuotą citrinos žievelę ir česnako skiltelę (geriau tarkuoti nei spausti).
  2. Dubenėlyje išplakam kiaušinį (aš sunaudojau pusę plakinio, tad verta gaminti iš karto dvi porcijas. Arba naudoti putpelių kiaušinius).
  3. Žuvį supjaustome 2 pirštų storio juostelėm. Man gavosi 4 vnt.
  4. Jeigu norite, apiberkit druska ir pipirais.
  5. Žuvį merkiame kiaušinyje, apvoliojam kokosų drožlėse ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  6. Keliau 200C oraitėj 20min, bet gavos sausoka. Kitą kartą kepsiu trumpiau - 12-15min.
  7. Galima apkept ir keptuvėje, tada užtruksit apie 5min.
  8. p.s. drauge įdėjau kelis pomidoriukus, patiekalui tikrai nepakenkė.
Mango salsa
  1. Daržoves susipjaustom nedideliais kvadratėliais. (Bet ne per smulkiai, kad nesusitrintų).
  2. Avokadą apšlakstome citrinos arba laimo sultimis.
  3. Kalendrą smulkiai sukapojam.
  4. Visus ingridientus sudedam į dubenį.
  5. Apipilam padažu ir išmaišom.
  6. Jeigu dar yra laiko, dėkite į šaldytuvą.
Pastabos
  1. Padažas. Pilkit laimo sultis po truputį ir ragaukit, ar "jau skanu".
  2. Tas pats ir su čili milteliais, nors skonis labiau išryškės po laiko.
  3. Taip pat galima improvizuoti su kapotom kalendrom, takuota laimo žievele, ant peilio galo Miso pasta, šviežiu čiliu.
  4. Salsa. Ji skanesnė atvėsus, bet juk kažką reikia gaminti, kol žuvis kepa. 🙂
  5. Nurodytos proporcijos - preliminarios, siūlau pasidaryti daugiau, nes labai skanu.
TASHA http://tasha.lt/
No Comments

Post A Comment