Sviestiniai kondensuoto pieno sausainukai | TASHA
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
19331
post-template-default,single,single-post,postid-19331,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
kondensuotas pienas

Sviestiniai kondensuoto pieno sausainukai

Ar jau ragavot migdolų skonio kondensuotą pieną?
Pamačiau parduotuvėje ir nesusilaikiau – šmurkšt į krepšiuką.

Šaukštelis paragavimui, šaukštelis palaikė draugiją kavai, o ką daryti su likusia pradaryta skardine?
Puoliau ieškoti įkvėpimo internete ir mano akį patraukė begalės idėjų (teks grįžti dar kelių skardinių). Bet savaitgalį šeimyną norėjau pradžiugint sviestiniais sausainiais su kondensuotu pienu ir šokolado gabaliukais.

Tik neturėjau sviesto ir šokolado, tad teko improvizuoti su kokosų aliejumi ir drožlėm.
Pavyko puikiai!

Visai kepimo skardai užimti prireiks:

150g kokosų aliejaus (galima naudoti sviestą)
200g saldinto sutirštinto pieno (naudojau migdolų skonio)
250g miltų
3 a.š. kepimo miltelių
Keli lašai vanilės aromato (galite pakeisti jums patinkančiu)
75g (10 v.š. su kaupu) kokoso drožlių
Vietoj kokoso galima naudoti riešutus arba smulkintą šokoladą.

Kokosų aliejų ištirpiname ir sumaišom su saldintu sutirštintu pienu. Įpilam truputį vanilės aromato.
Miltus išsijojam drauge su kepimo milteliais ir išmaišome su kondensuoto pieno mase. Įdedam kokosų drožles (aba kitus priedus, kuriuos naudosite) ir gerai viską išminkome.

Gautą tešlą dedame ant stalo ir iškočiojame ±5cm skermens „dešrą“.
Kad sausainukai lengviau pjaustytųsi, įvyniojam tešlą į maistinę plėvelę ir paliekam bent pusvalandžiui šaldytuve atvėsti, kol susitvarkysime jovalą virtuvėje.

Orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių.
Tuo tarpu susipjaustome savo sausainius ±1cm storio griežinėliais ir sudedam ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos. Paliekam tarpelius, nes šis gėris truputį pučiasi.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje 8-10min.
Kadangi naudojau dujinę orkaitę, kurioje temperatūra nepasiskirsto vienodai, kaikurie sausainiai paskrudo, teko juos vartyti, keisti vietomis, nusidegint pirštus…

Iš tiesų, nepirkit dujinės orkaitės ir ištraukit sausainius gražios auksinės spalvos.
Atvėsę jie tampa kietesni ir „byra” burnoje.

Jeigu norisi dar šventiškiau, sausainių viršų galima ištepti kremu: tiesiog sumaišykite indelį Filadelfijos ir likusį kondensuotą pieną. Dekoruokite pabarstukais. 🙂

P.S. Sausainiukai ne tik gražūs, skanūs, bet ir fantastiškai kvepia.
Mano damutė dar per maža juos ragauti, tad visą dieną teko gainioti ją kaip musę nuo medaus.

No Comments

Post A Comment