Tacos su krevetėmis, mangais ir avokadu | + vegetariška versijai
Gyvenimo būdo blogas su daug paprastų, bet neįprastų receptų. Kulinariniai atradimai, skanūs eksperimentai, rankdarbiai, kūrybiški savęs ieškojimai.
kulinarinis blogas, kulinarinis tinklaraštis, blogas apie maistą, įdomūs receptai, midijos, tinklaraštis, rankdarbiai, Natalija Kurganovė
21506
post-template-default,single,single-post,postid-21506,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
meksikietiški receptai tacos

Tacos su krevetėmis, mango ir avokadu

 

Traškus kukurūzų krepšelis, saldžiai gaivus mango ir avokado įdaras bei sultingos krevetės.

 

meksikietiški receptai tacos

 

Tacos su krevetėmis –
geriausias receptas nuo šlapios ir tamsios Lietuviškos žiemos.

 

Visi draugai tik ir postina nuotraukas iš egzotinių atostogų. Taip pavydu ir pikta, kad vėl neįvykdėm savo plano praleisti lietuvišką prieškalėdinį nesusipratimą po palme.

Užtat bent jau džiaugiuosi mūsų prekybos centrais. Ištisus metus prinokę vaisiai, vis ilgėjančios egzotinių produktų lentynos, šaldikliai prikimšti jūros gėrybėm. O tai, kad man nebereikia Tacos kukurūzų krepšelių ieškoti specializuotose parduotuvėse nuteikia dar optimistiškiau!
Prieš septynerius metus grįžus po studijų Britanijoje aš galvojau išprotėsiu iš nostalgijos jų parduotuvių asortimentui. Ypatingai pamėgai gaminti indiškus ir meksikietiškus patiekalus. O mūsų “egzotinės produkcijos” skyrius parduotuvėse atrodė maždaug taip: soja, sushi lakštai ir sweet chili padažas. 

Tacos su krevetėmis

Bet viskas keičiasi ir pastaraisiais metais itin sparčiai.
Tad gal ir mano nelabai žiemiškas receptas pasirodys ne toks jau ir egzotinis?

Taigi metas leistis į kelionę po mano lietuviška palme.

santa maria meksikietiški receptai
Už inspiraciją ačiū mano bičiulei Linai ir jos nuostabiai meksikietiškai oazei Guacamole

Tacos su krevetėmis
Write a review
Print
8 Tacos prireiks (3-4 asmenim)
  1. Kukurūzų krepšeliai | 8vnt (naudojau Santa Maria)
  2. Krevetės | 24vnt (naudojau šaldytas)
  3. Avokadas | 1vnt didelis (arba 2 maži)
  4. Mangas | 1vnt mažas
  5. Saldžioji paprika | 1vnt
  6. Raudonas svogūnas | 1vnt
  7. Marinuotas imbieras, jeigu mėgstate
  8. Druska, pipirai, aliejus kepimui.
  9. Prieskoninės žolelės - kalendra, mėta, petražolės, svogūnų laiškai (naudojam viską arba ką turime)
  10. Avokado pagardui: česnako ir šiek tiek citrinos sulčių
  11. Krevečių marinatui česnako skiltelė, 1vš medaus, citrinos sulčių, aitrios paprikos miltelių (galima naudoti savo mėgiamą marinatą)
Viskas labai paprasta
  1. Krevetes atitirpiname ir paniurkdom į marinatą.
  2. Kukurūzų krepšelius pašauname į 125C orkaitę 15min (arba kaip nurodyta ant pakuotės). Jeigu iškeps anksčiau nei bus paruoštas įdaras, ištraukite iš orkaitės ir pasidėkite greta.
  3. Tuo tarpu pasiruošiame įdarą: svogūnus supjaustom plonais žiedais, sukapojam prieskonines žoleles, mango ir paprika susmulkinam kubeliais.
  4. Avokadą sutrinam, išspaudžiame česnaką, citriną ir pagardinam druska bei pipirais. Proporcijos pagal skonį.
  5. Didelėje keptuvėje ant silpnos ugnies apkepam krevetes, kol marinatas išgaruos. Tada pilame aliejaus, gerokai padidinam ugnį (aš jungiau max) ir greta krevečių sudedame mangą su paprikom. Kepame apie 2 minutes, kol viskas lengvai apskrus. Nuolat maišome.
  6. Imam krepšelius ir dedame įdarą tokia eiga: prieskoninės žolelės, šaukštelis trinto avokado, svogūnas, šiek tiek imbiero. Ant viršaus keliauja avokadai su paprikom, trys krevetės ir vėl prieskoninės žolelės.
  7. Pateikiam su laimo ar citrinos pusele. Gaivu, skanu ir paprasta.
Pastabos ir patarimai
  1. Krevetes keiskite žuvimi, antiena, vištiena, kalakutiena ar kalmarais. Taip pat tiks sūdyta lašiša, surimi krevetės ar vėžių uodegėlės.
  2. Vegetariškai versijai krevetes keiskite orkaitėje keptu batatu, moliūgu ar cukinijomis. Skanu ir su avinžirniais.
  3. Vietoj krepšelių galima naudoti lavašą arba tortilijas.
  4. Mangą keiskite ananasu.
  5. Taip pat patiekalui tiks konservuoti kukurūzai, mėlynas kopūstas, salotų lapai. Mėgstantiems ašriau - šviežias čilis.
  6. Patiekalas gana "šlapias" ir visko čia užtenka, bet "lietuviškai" galima užsipilti "sweet chili" ar mango padažo. Taip pat tiks Tabasco.
TASHA http://tasha.lt/
No Comments

Post A Comment